Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti’den seçim tarihi açıklaması: Ertelenmesi söz konusu değil

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
27 Şubat 2023 15:14 - Güncelleme : 27 Şubat 2023 20:20
Son dakika! AK Parti’den seçim tarihi açıklaması: Ertelenmesi söz konusu değil

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş EYT ile ilgili, "Yarın TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başlıyor. İlk gündem maddemiz EYT" açıklamasının ardından seçim tarihine de değindi. Elitaş, "Seçimin ertelenmesi söz konusu değil" dedi.

Seçimin ertelenmesinin söz konusu olmadığını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş​, seçim​ tarihine ilişkin son dakika açıklamalarında bulundu.

Elitaş, "TBMM 6 Şubat'tan itibaren 21 günlük bir ara verdi. Bölge milletvekillerimiz ve tüm Milletvekillerimiz deprem bölgesinde bulunmak istediler. Onun için TBMM​ çalışmalarına 28 Şubat'a kadar ara verildi. Yarın TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başlıyor. İlk gündem maddemiz EYT​.. Tüm partilerimiz destek verirse EYT ile ilgili 4 maddelik yasa teklifinin görüşmelerine yarın başlar Çarşamba günü de nihayete erdiririz diye düşünüyorum." dedi. 

"SEÇİMİN ERTELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Seçim tarihine ilişkin açıklama yapan Elitaş, "Seçimin ertelenmesi söz konusu değil" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 14 MAYIS'I İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada doğrudan tarih vermese de dolaylı olarak seçim tarinden 14 Mayıs olarak söz etti.

İşte Erdoğan'ın 14 Mayıs'ı işaret ettiği konuşma:

Siyasetin günlük hercü merci içinde insanların söyledikleri sözler elbette önemlidir. Ancak aynı insanların sandık başında nelere bakacaklarıdır. Rahmetli Menderes 14 Mayıs'ta 'Yeter söz milletin' diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır. Aynı şekilde Rahmetli Özal, darbenin gölgesinde girdiği seçimde önemli bir başarı kazanmıştır.

Biz de 'Artık hiçbir şey eskisi olmayacak' diyerek hükümete gelmiştik. Şimdi de 'Söz de karar da gelecek de milletindir' diyerek milletin desteğine talibiz. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün altılı masaya yanıtını verecek. Vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız.

SEÇİMLER ERTELENECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası kulislerde seçim tarihiyle ilgili 14 Mayıs ihtimali üzerinde durulurken 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi sonrası seçimlerin ertelenme olasılığı konuşulmaya başlandı.

"NAÇİZANE DÜŞÜNCELERİM"

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçimlerin bir defaya mahsus olmak üzere başka bir zaman yapılması gerektiğini belirtti.

Arınç, seçimleri erteleme konusundaki “naçizane düşüncelerim" diyerek şu ifadelere yer verdi:

Birinci tercihim; Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile 2024 yılı Mahalli İdareler Seçimleri birleştirilebilir. Bunun geçmişte örnekleri vardır. Bu yöntemle halka fazladan tercih hakkı verilecektir.

İkinci tercihim; Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli Seçimleri'nin ötelenerek Kasım 2023'de yapılmasıdır.

Üçüncü tercihim; ise ilk iki seçenekte anlaşılamadığı takdirde tüm siyasi partilerin mutabık kalacağı başka bir tarih üzerinde anlaşma sağlanmasıdır.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...