Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti'den The Guardian'a sert tepki: Hepsi kara propaganda

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Şubat 2023 20:10 - Güncelleme : 05 Şubat 2023 21:57
Son dakika! AK Parti'den The Guardian'a sert tepki: Hepsi kara propaganda

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İngiliz The Guardian'a sert tepki gösterdi. Çelik, "Bunların hepsi sadece kara propagandadır. Her zaman olduğu gibi milletimizin iradesine çarpıp çöp olacaklar" dedi.

İsveç​'te PKK​ sempatizanlarının ve aşırı sağcı Ramus Paludan'ın alçak eylemlerinin ardından Türkiye​'den eylemlere göz yuman İsveç'e çok sert tepki gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan​, alçak eylemlerin ardından İsveç'in NATO üyeliğine kapıları kapatmıştı. Türkiye'nin bu kararı sonrası İngiliz The Economist, Alman Stern ve ABD merkezli Foreign Policy'nin ardından The Guardian da Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan skandal bir yazıya imza attı. AK Parti'dan bu skandal yazılara sert tepki geldi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bunların hepsi sadece kara propagandadır. Her zaman olduğu gibi milletimizin iradesine çarpıp çöp olacaklar" ifadeleriyle The Guardian'a tepki gösterdi.

"UCUZ YÖNTEMLER VE DAR KAFALI YAKLAŞIMLAR"

Ömer Çelik'in açıklamalarında satır başları:

Sandık yaklaştıkça bu kara propagandaların ve siyasi hayatımızı etki altına çalışmaya çalışan şebekelerin sayısı artacak. Hiçbirinin zerre kadar değeri ve etkisi yok. Cumhurbaşkanımızın dirayetli siyaseti ve milletimizin iradesi bu şebekelere gerekli cevabı vermeye devam ediyor.

Onyıllar evvel darbe yaptırarak Türkiye’ye yön verenler, tamamen etkisiz hale geldiler. O nedenle şimdi yayın faaliyeti, analiz ve propoganda gibi kanallar üzerinden etki yaratabileceklerini sanıyorlar. Ucuz yöntemler ve dar kafalı yaklaşımlar dışında oyuncakları kalmadı.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1622279520861446147

KURTULMUŞ: MENFUR VE KÜSTAH DİLİ SAHİBİNE İADE EDİYORUZ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da Batı'nın artan saldırılarına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. The Guardian'ın skandal makalesine tepki gösteren Kurtulmuş, bu tür haberleri şiddetle kınadıklarını ve reddetiklerini belirtti.

Kurutlmuş şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa'nın ve Batı'nın her yanını saran İslam düşmanlığına, Türkiye karşıtlığına ses çıkarmayanların terör örgütlerinin diliyle ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza saldırmaları, her geçen gün dozu artan bu ikiyüzlü yaklaşımları Türkiye'nin doğru yolda olduğunun açık bir göstergesidir.

The Guardian'da ülkemiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında yayınlanan yazı; gazetecilik ve diplomasi ilkelerini çiğneyen, nefret esaslı ahlaksız bir tetikçi "muhabir"in hezeyanlarıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında Türkiye Cumhuriyeti'ne, demokrasisine ve halkına yönelik bu menfur ve küstah dili sahibine iade ediyor ve yükselen Türkiye'den korkmaya devam edin diyoruz…"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...