Tgrt Haber

AK Parti'den yerel seçim kararı: Aday bağışları Gazze'ye gönderilecek

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Kasım 2023 11:33 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 11:50
AK Parti'den yerel seçim kararı: Aday bağışları Gazze'ye gönderilecek

Yerel seçim için aday başvurularını almaya başlayan AK Parti flaş bir karar imza attı. Karar göre 17 Kasım'a kadar sürecek başvurulardan elde edilecek gelir, İsrail'in hunhar saldırısı altındaki Gazze'ye yardım olarak gönderilecek.

31 Mart 2024​'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri​ için geri sayım sürerken AK Parti​, seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmalarını fiilen başlatırken, aday başvurularında alınan bağışlarla ilgili flaş bir karara imza attı.

TEMAYUL YOKLAMASI 19 KASIM'DA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz​,  17 Kasım'da sona erecek başvurucu sürecine ilişkin bilgi verdi. Buna göre temayül yoklaması 19 Kasım'da elektronik ortamda tüm illerde aynı anda yapılacak.

Yavuz, mevcut milletvekillerinden aday müracaatı alınmayacağını belirterek, "2023 seçimlerinde takvim ayarlaması yapmıştık. O seçimlerde karar verme yetkisi Cumhurbaşkanımızda vardı, şimdi yok. Böyle bir şey gündemimizde yok. 20 günü ramazanda propaganda sürecinde geçecek. Seçimlerin 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacağı kesindir" dedi.

AK PARTİ ADAY BAĞIŞ MİKTARLARI

Başvuru aidatı almayacaklarını bunun yerine bağış almaya karar verdiklerini elirtken Yavuz, yerel seçim bağış miktarlarını tek tek sıraladı: Buna göre;

  • Büyükşehir belediye başkan adayları 50 bin TL
  • İl belediye başkan adayları 30 bin TL
  • İlçe belediye başkan adayları 20 bin TL
  • Belde belediye başkan adayları 10 bin TL
  • Büyükşehir meclis üyeler 10 bin TL
  • İl ve ilçe meclis üyeleri 5 bin TL bağış ödeyerek aday müracaatı yapacak.

AFAD KANALIYLA GAZZE'YE YOLLANACAK

Toplanan bağışların İsrai'in bombardımanı ve ablukası altındaki Gazze'ye gönderileceğini belirten Yavuz sözlerini şöyle noktaladı: "Tüm dünyanın gözleri önünde vahşice işlenen ve soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimizin temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD üzerine kendilerine ulaşmış olacak."

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...