Tgrt Haber

AK Partili Hamza Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'Merdan Yanardağ' tepkisi: Saygısızca bir ahval içinde

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Haziran 2023 20:43 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 21:07
AK Partili Hamza Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'Merdan Yanardağ' tepkisi: Saygısızca bir ahval içinde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı öven Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasını eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.

Eli kanlı terör örgütü PKK​'nın elebaşı Abdullah Öcalan’a yönelik övgü dolu sözleri sebebiyle gazeteci Merdan Yanardağ​ hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

KILIÇDAROĞLU: YANARDAĞ SERBEST BIRAKILMALIDIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​, Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Ahlaki hükmünü yitiren Saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ’ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır" ifadelerini kullandı.

"YANARDAĞ'IN YAPTIĞI NE BASIN NE DE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜDÜR"

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dağ, şu ifadeleri kullandı:

"Bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan terör suçlusudur, binlerce şehidimizin kanı elinde olan bir katildir, teröristtir.  Merdan Yanardağ da terör örgütü elebaşını öven bir şüphelidir. Yanardağ’ın yaptığı ne basın ne de ifade özgürlüğüdür. 

Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, Yanardağ’ı savunmak için “Terör örgütü liderini övmeyi ifade özgürlüğü kisvesinde normalleştirme” yarışına giren siyasetçiler, milletimizin hassasiyetlerini görmezden gelen saygısızca bir ahval içindedir. 'Seçim kazanamama gerekçesi' arayanlar, sadece bu olaydaki tutumlarının bile toplum nezdindeki karşılığını görseler, arayışlarına devam etmelerine gerek kalmazdı"

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...