Tgrt Haber

AK Partili Hamza Dağ'dan Demirtaş'a sert tepki: PKK'ya laf etme, sonra barış elçisi rolüne bürün

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Kasım 2022 13:40 - Güncelleme : 21 Kasım 2022 14:41
AK Partili Hamza Dağ'dan Demirtaş'a sert tepki: PKK'ya laf etme, sonra barış elçisi rolüne bürün

Kahraman Türk ordusunun Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı hedef alan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan çok sert tepki geldi. Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "PKK'ya tek laf etme, teröristi koru; sonra barış elçisi rolüne bürün" dedi.

Geçtiğimiz günlerde BM'nin 51. maddesi çerçevesinde başlatılan Pençe Kılıç Hava HarakatıylaSuriye​ ve Irak​'ın kuzeyindeki PKK​ inleri Türk jetleri tarafından yerle bir edildi. Jetlerin peş peşe havalandığı operasyonda, PKK'ya ait 89 hedef imha edilirken, çok sayıda terörist de etkisiz hâle getirildi.

Taksim'de hain saldırıyı düzenleyen eli kanlı terör örgütü PKK'ya ağır darbe indirilen operasyondan sonra Edirne Cezaevi'nde tutuklu Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından harekatı hedef alan bir paylaşımda bulundu. Demirtaş'ın bu paylaşımı sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan sert tepki geldi.

"O DUYGU SİZE HİÇ UĞRAMAMIŞ"

Demirtaş'ın paylaşımını alıntılayarak cevap veren Dağ, şu ifadelerle tepki gösterdi:

"İstiklal Caddesi’nde bomba bırakarak sivillerin ölümüne sebep olan PKK/PYD’ye tek laf etme, teröristi koru; sonra barış elçisi rolüne bürün. Azmettiricisi olduğun 6-8 Ekim’i unutmadık. Vicdanında bir sızı olmasını beklerdik ama o duygu size hiç uğramamış.

Güya hakikati savunur gibi yapıp tüm varlığınla terör örgütüne siper olmaya ve alan açmaya gayret ediyorsun. PKK’ya tek kelime edemediğin gibi devleti mütemadiyen zan altında bırakmaya çalıştığının farkındayız.

"ORTADA 'SAVAŞ' YOK, TERÖRLE MÜCADELE VAR"

Ortada bir “Savaş” yok. Toplumun huzuruna ve insanımızın canına kast eden teröristlerin inine giren bir terörle mücadele var. Tiyatro seviyorsun biliyoruz ama “Savaşa hayır” ezberleriyle terörü gölgelemene müsaade etmeyeceğiz."

https://twitter.com/avhamzadag/status/1594605550834155521

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...