Tgrt Haber

AK Parti'nin seçim kampanyasını yürütecek isim belli oldu! Açıklamayı Hamza Dağ yaptı

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Eylül 2022 17:20 - Güncelleme : 28 Eylül 2022 17:52
AK Parti'nin seçim kampanyasını yürütecek isim belli oldu! Açıklamayı Hamza Dağ yaptı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, gazetecilerle bir araya geldi. Seçim kampanyasının Numan Kurtulmuş tarafından yürütüldüğünü belirten Dağ, planları gün gün, hafta hafta hazır olan seçim beyannamesinin gelecek süreçte açıklanacağını söyledi. ‘Türkiye yüzyılı’ söylemiyle “bir iddia, bir motivasyon ortaya koyuyoruz” diyen Dağ, bu iddianın anlamsal çerçevesinin ise 28 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Dağ, seçim kampanyasını yürütecek ekibin de eski Milletvekili Ertan Aydın olduğunu açıkladı.

Ankara’da gazetecilerle bir araya gelen AK Parti​ Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ​,  seçim kampanyasının kimin tarafından yapılacağına ve 28 Ekim'de Ankara Arena'da yapılacak olan etkinliğe dair bilgiler verdi.  

KAMPANYAYI KURTULMUŞ YÖNETİYOR

Seçim kampanyasına ilişkin bilgi veren Hamza Dağ, kampanyaların AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş​'un başkanlığındaki strateji ekibi tarafından yürütüldüğünü bildirdi.

Kampanyanın, Ar-Ge ile Tanıtım ve Medya Başkanlıklarınca yürütüldüğünü dile getiren Dağ, "2023 yılında yapılacak seçimlerde, AK Parti'nin seçim kampanyası; siyaset, sosyoloji alanında akademik çalışmalarıyla bilinen, 2012-2014 tarihleri arasında Sayın Cumhurbaşkanımızın başdanışmanlığını yapan, önceki dönem milletvekillerimizden Prof. Dr. Ertan Aydın koordinasyonunda oluşturulan bir ekip tarafından yürütülecek" dedi.

Ertan Aydın koordinasyonundaki ekibin, daha önce birkaç seçimde de çalıştığını anımsatan Dağ, uzunca bir süredir seçim kampanyası üzerinde çalışan bu ekibin, Cumhurbaşkanı Erdoğan​'a da bir sunum yaptığını dile getirdi.

AK Parti'nin seçim kampanyasını yürütecek isim belli oldu! Açıklamayı Hamza Dağ yaptı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ

“SEÇİM BEYANNAMESİ DEĞİL”

Erdoğan'ın, kamuoyuyla paylaşacağı vizyon belgesine ilişkin soru üzerine de Dağ, bunun bir seçim beyannamesi veya vaat buluşması olmadığını belirterek toplantının ana çerçevesinin 'Türkiye yüzyılı' olduğunu söyledi.

Dağ, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

"29 Ekim Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıl dönümü. Biz önümüzdeki seçimlerde, Cumhuriyetimizin ilanından sonraki ikinci yüzyıla doğru gideceğiz. Dolayısıyla 28 Ekim'i, Cumhuriyet'in ilanının 99. yılı olması sebebiyle belirledik. Burada 'Türkiye yüzyılı' hakkında bir bilgi verme durumu söz konusu olacak. 28 Ekim'de yapacağımız toplantının ana çerçevesi 'Türkiye yüzyılı'dır.”

‘TÜRKİYE YÜZYILI’ İDDİASINI CUMHURBAŞKANI AÇIKLAYACAK

'Türkiye yüzyılı' söyleminden ne kastedildiğine ilişkin ise “Cumhuriyetimizin asırlık birikiminden ilhamla önümüzdeki yüzyılı tanımlayan bir iddia, bir motivasyon ortaya koyuyoruz” diyen Hamza Dağ, bu iddianın anlamsal çerçevesinin 28 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacağını belirterek ‘Türkiye yüzyılı’ kavramıyla ilgili şunları dile getirdi;

“Bu iddiayı gerçekleştirebilme adına elimizde gerçekten şu 100 yıllık süreçte her bir liderin ortaya koyduğu hizmetle birçok kanıt, çok fazla da doğru var. 'Türkiye yüzyılı', sınırlarını okyanuslara, kutuplara, hatta uzaya taşıyan bir Türkiye ekseninin tanımıdır. 'Türkiye yüzyılı' dönüşen dünyada yeniliğin ve dinamizmin sembolü bir kalkınma modeli olarak alınacaktır. Bir hayal ortaya koymuyoruz. Biz buna dair hazırlıklarımızın büyük bir kısmını neredeyse bu süreçte tamamladık. 'Türkiye yüzyılı', her bir vatandaşımıza zenginlik ortaya koyarken, aynı zamanda da kaosa sürüklenen medeniyetlere de bir pusula vazifesi görecektir."

SEÇİM KAMPANYASI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Seçim beyannamesinin gelecek süreçte açıklanacağını bildiren Hamza Dağ, bu konuda takvimlendirmelerinin belli olduğunu ve 2023 seçimlerine kadar kampanyada ne yapacaklarını gün gün hafta hafta planladıklarını söyledi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...