Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son anket: AK Partili Mustafa Şen, Cumhur İttifakı'nın oy oranını açıkladı

15 Mart 2023 21:04 - Güncelleme : 16 Mart 2023 03:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son anket: AK Partili Mustafa Şen, Cumhur İttifakı'nın oy oranını açıkladı

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin yaptırdıkları kamuoyu oylamalarının sonuçları paylaştı. AK Parti'nin oyunun yüzde 40'ı aştığını söyleyen Mustafa Şen, ellerindeki verilere göre Cumhur İttifakı'nın da seçimi ilk turda kazandığını söyledi.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesi siyasette sular iyice ısınırken, partiler kamuoyu yoklamalarıyla seçmenin nabzını tutup sahadaki son durumu yakından takip ediyor. Seçime 2 aydan az bir süre kala masadaki son anketi paylaşan AK Parti​ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın yanı sıra Cumhur İttifakı​ ve AK Parti'nin oy oranına dair bilgi verdi.

Şen'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Biz sürekli kamuoyu oylaması yaptırıyoruz. Sadece siyasi araştırmalar yaptırmıyoruz. Kültürel, siyasal, ekonomik anketler yaptırıyoruz. Haftada 3-4 araştırma yapıyoruz. Normalde ayda 3-4 araştırma yapılıyordu. Alt ve üst eşiklere bakıyorum. Mesela AK Parti son haftada 41 gözüküyor. Bu değişebilir. Bu bugünün fotoğrafı. Biz yükseleceği yönünde emareler alıyoruz.

ERDOĞAN'IN OY ORANI YÜZDE 53

Diğer partilerin oy oranını konuşmak bana yakışmaz. Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı yüzde 51'in üzerinde. Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 53. Yüzde 55 olarak da gördüm. Yüzde 55'i bir araştırmada gördüm. Yüzde 53'ü ise iki araştırmada gördüm. Yüzde 53 daha sağlam geliyor bana. Cumhur İttifakı'nda sadece MHP yok. Seçmen kararını çoktan vermiş. O seçmenlerin kahir ekseriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Başka isim vermiyorlar.

"MHP'Yİ DÜŞÜK GÖSTEREN ANKETLER DOĞRU DEĞİL"

MHP seçmenini iyi analiz etmek. Herkesi şaşırtan 1 ve 1,5 puanlık fark koyar seçimlerde. Bu dahil değil oranlara. MHP'yi düşük gösterenlerin verilerinde bir doğruluk göremiyoruz. MHP'nin bir tabanı var, asla bırakmıyor. Normal zamanlarda görmediğimiz bir kitle var MHP'de. Onlar vatanların selametine bakalar. Sonra seçim​ günü gider oyunu kullanır.

"MUHALEFETİN ANKETLERİ GERÇEKLİKTEN KOPUK"

Onların daha önceden yaptıkları araştırmaları da biliyorum. Daha önce bu arkadaşlara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan kazanmıyordu. Onların gerçeklikten kopuk bir dünyası var. Bilimsel kurallara göre yapmıyorlar. Onların cevabını Sayın İnce seçim akşamı vermişti. 'Şizofren' demişti. Sadece propaganda olsa bunları masum görebilirsiniz. Daha ileri bir durum görüyorum. Seçim akşamı 'oylarımız çalındı, 55 alacaktık, 65 alacaktık deyip' halkı sokağa çıkarmak isteyen aklı evveller var."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yakup16 Mart 2023 22:38

Ak parti 55 kazanacam

Peri celkahmed 16 Mart 2023 08:58

Akparti oyum

Ümmihan 16 Mart 2023 07:17

Tabiikide ak parti R.T.E

Memet Aslan 16 Mart 2023 02:21

Erdoğan

Osman15 Mart 2023 23:47

Cumhur itifaki

Sonraki Haber Yükleniyor...