Tgrt Haber

AK Parti'nin ‘başörtüsü teklifi’ için randevu talebine veto: Muhalefet kapıları kapattı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
10 Ocak 2023 12:26 - Güncelleme : 10 Ocak 2023 12:26

Başörtüsüne anayasal güvence için ikinci kez muhalefetin kapısını çalmaya hazırlanan AK Parti olumsuz cevap aldı. HDP'nin ardından CHP ve İYİ Parti de AK Parti'nin başörtüsü görüşmelerine ilişkin randevu talebine kapıları kapattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüne yönelik kanun teklifi ile başlayan polemiğe Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ‘anayasa değişikliği’ resti çekti. Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ​ söz konusu anayasa değişikliği için çalışma başlattı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından başörtüsü teklifinin Meclis’te kabul edilmesi için AK Parti heyeti partileri ziyaret etti. İlk tur görüşmelerinin tamamlanmasının ardından AK Parti bu sefer ikinci kez muhalefetin kapısını çalmak için harekete geçti.

İKİNCİ TUR GÖRÜŞME TALEBİ

Başörtüsüne anayasal güvence getirecek olan söz konusu düzenlemenin referandumsuz geçmesini isteyen AK Parti muhalefetten destek arıyor. 400’ün üzerinde oy gereken düzenleme için mutabakat arayışı süren hükümet, bu hafta gerçekleşecek olan ikinci tur görüşmelerinde komisyona gitmeden önce Meclis'te grubu bulunan partilerin görüşünü almak için randevu talep etti.

İlk olarak MHP ile görüşecek olan AK Parti heyeti, daha sonra CHP, İYİ Parti ve HDP ile müzakere etmeyi planlıyordu. 

MUHALEFETTEN RANDEVU YOK

Ancak AK Parti'nin randevu taleplerine muhalefetten birer birer ret cevabı geldi. Dün HDP'nin başörtüsü teklifiyle ilgili görüşme teklifini geri çevirmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin randevu talebine vereceği yanıt merakla bekleniyordu. Ancak meraklı bekleyiş kısa sürdü. CHP ve İYİ Parti, başörtüsüne anayasal güvence teklifi öncesinde görüşmek isteyen AK Parti'ye randevu vermedi.

CHP; Mersin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlık dosyalarının gündeme alınmasını gerekçe göstererek 'hayır' cevabı verdiğini bildirdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
muhtar 10 Ocak 2023 12:59

reis herşeyi çözeriz getir referandumu bak millet nasıl çözüyor millet var arkanda bünların tümü bu devletin sadece parasını seviýor bunlarda vatan sevgisi yok biz çözeriz bunlara taviz vermeyin

Sonraki Haber Yükleniyor...