AK Parti’nin Konak adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, 5 başlıkta projelerini duyurdu
İzmir Konak'ta, AK Parti tarafından Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Ceyda Bölünmez Çankırı, beş temel konu üzerine kurulu projelerini kamuoyu ile paylaştı. Çankırı, projelerin geliştirilmesinde sahadan elde edilen gözlemlerin ve karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm üretme amacının etkili olduğunu belirtti.
AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, seçim zaferi takdirinde hayata geçireceği projeleri açıkladı. Bir otelde düzenlenen tanıtım etkinliğinde, projelerini beş temel başlıkta sundu. Konak hakkındaki bir video gösteriminin ardından konuşma yapan Çankırı, "Yerinde dönüşüm bizim için büyük bir öncelik taşıyor. 30 Ekim'deki İzmir depremi 117 kişiyi, yüzyılın felaketi olan 6 Şubat depremleri ise binlerce insanımızı kaybettirmişti. İzmir ve özellikle Konak bölgesinde bu tür acıların bir daha yaşanmaması adına 'yerinde dönüşümün tam sırası' diyoruz. Bu dönüşüm sürecini Yeşildere'den başlatıyoruz ve EXPO'yu buradan taşıyoruz; zira bu alan İzmir ve Konak için en az verimli bölge" ifadelerini kullandı.
Yeşildere'de ilk aşamada inşa edilecek 1.500 konutun bir kısmı mevcut hak sahiplerine verilecek, geri kalanı ise yenileme sürecinde 'can suyu' olarak nitelendirilen transfer evrelerinde kullanılacak.
"İZMİR'E ESTETİK KAZANDIRACAĞIZ"
Sabıka kaydı bulunan dezavantajlı bireylere katkı sağlanacağının söyleyen Çankırı, "Gün içerisinde herkesin sıklıkla kullandığı güzergahlardan; Kemeraltı, Anafartalar, Kıbrıs Şehitleri, Fevzipaşa Bulvarı, Gazi Bulvarı, Kordon, Asansör önü, Güzelyalı Parkı ve Betonyol’da İzmir’e yakışmayan, gözleri rahatsız eden cephelere estetik bir görünüm kazandıracağız. Belediye bünyesinde açacağımız atölyelerle, 5 yıl içerisinde dokuya uygun tabela, tente ve aydınlatmaya varana kadar göze hitap eden bir değişimi başlatacağız. Burada hem dezavantajlı gruplara (sabıka kaydı bulunan) katkı sağlayacağız hem de sokakta sağlıklaştırmayı sağlayacağız" dedi.
"TARİHİ YAPILARI AYAĞA KALDIRACAĞIZ"
Trafik sorunu, otopark problemleri ve zamana uygun mekanların olmaması nedeniyle ticaretin merkezi olan Konak'ın merkez olmaktan her geçen gün uzaklaştığını söyleyen Çankırı, "1 Nisan itibariyle Konak’ta ticaretin tam zamanı diyoruz. 270 hektar alanda 7 bin yıllık tarihi bir çarşı. Butik otelleri, restoranları ve mağazaları ile 7/24 canlı yaşayan, turistlerin cazibe merkezi. Alışverişin kalbi olan bir Kemeraltı’nda 'Bir Usta Bin Usta' projesiyle unutulmaya yüz tutmuş meslekler yeniden hayat bulacak. Alt yapı sorunu olmayan Kemeraltı projesi desteklenerek ticaret hacmini arttıracağız. İçinde bulunan; havraları, çeşmeleri, hanları, sinagogları, camileri ve restorasyon bekleyen yüzlerce tarihi yapıyı ayağa kaldıracağız" şeklinde konuştu.
ŞATO KAMPÜS OLACAK
Varyant’ta bulunan tarihi konuta değinerek, “Şato, gençlerin ve kadınların eğitim alacağı bir kampüs haline getirilecek” diyen Çankırı, "Bölgede bulunan 11 tarihi binanın restorasyonunu tamamlıyor, Hamza başkanımızın da 'oturmayacağım' dediği şatoyu, gençlerin ve kadınların buluşacağı, gastronomi eğitimleri alacağı bir kampüs haline getireceğiz" ifadelerine yer verdi.
İçerisinde Winter Wonderland benzeri tema parkları, açık ve kapalı tiyatrosu, özel eğitmenler ile yapılan spor alanları, gençler için yapılan kaykay alanlarının da olacağı bir 'düşler sahnesi' yapmayı planladıkları söyleyen Ceyda Bölünmez Çankırı, şunları söyledi:
2 bin kişilik bir alanda, altında otoparkı olan, hemşehri derneklerimizin programlarını belediye imkanları ile gerçekleştirebileceği bir alana kavuşturuyoruz. Kent ve gençlik meclisleriyle bu kenti burada yaşayanlarla yöneteceğiz. Üretici kadın atölyeleri ile de kadınlar, el emeği ürünlerini pazarlayacakları alanlarda tüketici ile buluşturmalarını sağlayacak; ayrıca e-ticaret yapmalarına ön ayak olacağız.
KAMPÜS PROJESİ DEĞER KATACAK!
Çankırı, Konak’ı 111 mahallesi ile 7 bölgeye ayırdıklarında; otopark, sosyal tesis, pazar yerleri ve üstü sentetik halı sahanın olduğu prototiplerle herkese fayda sağlayacak yapılar kazandıracaklarını söyledi. Cemevi, aşevi, sosyal marketler, mola evleri, gençlik merkezleri, üretici kadın atölyeleri ve apartman görevlileri lokali projelerine de değinen belirten Çankırı, şunları söyledi:
"Örneğin; Türkiye’de ilk kez hayata geçireceğimiz Apartman Görevlileri Lokali projesi, İzmir’i su bastıktan sonra evlerini kanalizasyon basan o apartman görevlileri ile toplanmak için bir yerlerinin olmadığını gördüğümüzde, projelerimize eklemiş olduk. Sizlere sunmuş olduğum her proje, aslında saha gözlemlerimizden ortaya çıkmış, sorun çözüm denklemi çerçevesinde ürettiğimiz fikir ve değerlendirmelerin bir bütünüdür"