Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı kaç? AK Parti son anketi açıkladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Mart 2023 13:30 - Güncelleme : 27 Mart 2023 14:14

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçimlere çok az bir sürenin kaldığı bu günlerde son yapılan anketlere ilişkin bilgi verdi. Yavuz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın oy oranının yüzde 53'ü AK Parti'nin oy oranının ise yüzde 41'i geçtiğini aktardı.

Türkiye​, 48 gün sonra sandık başına gidecek. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerle birlikte Türk halkı, Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini belirlemek için sandıklara oylarını bırakacak. Seçimlere çok az bir sürenin kaldığı bu günlerde partilerin ve ittifakların oy oranları merak konusu... AK Parti​ Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz​, yaptırdıkları son anket çalışmasının rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. 

"ERDOĞAN'IN OYU YÜZDE 53"

Yapmış oldukları ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın oyunun yüzde 53'leri yakalayan bir orandan olduğunu açıklayan Yavuz, "Daha da artabileceğini öngörüyorum açıkçası" dedi.

"AK PARTİ'NİN OY ORANI YÜZDE 41'LERDE"

AK Parti'nin oy oranına ilişkin de konuşan Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

"Partimize dönük teveccühün ise elbette daha aşağıda olan rakamları da gördüm. Ama yine son ankette yüzde 41'leri yakalayan bir tablonun olduğunu, yine artış eğiliminin devam ettiğini gördüm. Buradan baktığımda 'bıçak sırtı' değil. Ama her seçim zordur. Yeni kombinasyonlar var. Elbette ittifak içinde partiler değişiyor. Daha değişecek çok şey var."

HÜDA PAR TARTIŞMALARINA DA DEĞİNDİ

Önceki gün 14 Mayıs seçimlerine AK Parti listelerinden gireceği açıklanan HÜDA PAR tartışmaları da Yavuz'a soruldu. Yavuz, konu hakkında "Hür Dava Partisi, bahsedildiği gibi Hizbullah'la bir alakaları olmadığını çok net ifade ettiler. Teröre karşı durduklarını söylüyorlar." dedi.

"YENİDEN REFAH PARTİSİ İLE ÇOK NET ANLAŞMA ZEMİNİ OLUŞTU"

"Yeniden Refah Partisi ittifaka nasıl katıldı?" sorusuna da cevap veren Yavuz, "Bir noktaya gelmiştik. Uzun müzakereler vardı. Ama gerçekten ilkeler doğrultusunda giden bir anlayış içerisinde ilerledi süreç. Geldiğimiz noktada bir parça kopar gibi oldu. Sonra datekrar o bıraktığımız noktaya geldik. Ve çok net anlaşma zemini oluştu. Çok şükür aynı ittifakın içerisine birlikte Cumhurbaşkanı adayının aynı olduğu bir anlayış içerisinde yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...