Tgrt Haber

AK Parti’nin oyları tekrar yükselişe geçti: Kararsızlar geri dönüyor

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
20 Eylül 2022 06:28 - Güncelleme : 20 Eylül 2022 06:33
AK Parti’nin oyları tekrar yükselişe geçti: Kararsızlar geri dönüyor

AK Partili vekiller sahadan mutlu dönmeye başladı. Mesafeli duran seçmeninin kafasındaki soru işareti kalktı ve kararsız, kırgın, küskünler geri dönüşe geçti. Yapılan araştırmalarda 3 ayda oyların 1,5-2 puan yükseldiği belirtildi.

2023 Haziran ayında yapılması planlanan seçimler​ öncesinde partiler çalışmalarını hızlandırdı. Liderler mitingler düzenleyerek faaliyetlerini arttırırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile AK Parti​ milletvekilleri sahaya çıktı. Vatandaşların dertlerini dinleyen ve rapor olarak sunan partililer ayrıca sahadaki gözlemlerini de not aldı. Temmuz ayından bu yana seçim bölgelerinde yoğun bir çalışma yapan AK Parti’li vekiller sahadan ilginç verilerle dönmeye başladı.

AK PARTİ OYLARI YÜKSELİŞE GEÇTİ

3 aylık çalışma sonucunu değerlendiren milletvekilleri AK Parti oylarında bir düşüş seyri olduğu ancak bu düşüşün ilk olarak durduğu daha sonra ise iki aydır yükselişe geçtiğini söyledi. AK Parti’ye karşı vatandaşın tereddütle yaklaştığını söyleyen partililer daha sonra bu durumun ortadan kalktığını söylerken yine de hayat pahalılığının baş sorun olduğunu ifade etti.

PARTİYE GERİ DÖNÜŞ BAŞLADI

Küresel çapta yaşanan soruna karşı vatandaşın durumun farkında olduğunu söyleyen partililer ‘kararsız, kırgın küskün’ olarak diyebilecek kitlelerden geri dönüş başladığı ve ayrıca 6’lı masanın somut bir şey ortaya koymamasının kendi lehine işledikleri açıklamalarda bulundu.

VATANDAŞLAR YENİDEN AK PARTİ’Yİ SEÇTİ

Anketlerde vatandaşların AK Parti’ye döndüklerini ve üç ay önceye göre oyların 1,5-2 puan yükseldiği tespit edildi. AK Partililerin saha gözlemlerine göre, KYK kredi borçlarının faizlerinin silinecek olması, vatandaşın 2 bin liraya kadar olan borçlarının devlet tarafından üstlenileceğinin yanı sıra yılbaşında asgari ücretliler ve çalışanların maaşlarında iyileştirme yapılacağına yönelik açıklamalar da vatandaş​ tarafından olumlu karşılandı.

ÇALIŞMALAR ERDOĞAN’A SUNULACAK

3 aylık çalışmaları sırasında sahada tespit edilen problemler, vatandaşın talepleri ve çözüm önerilerine ilişkin raporlar Eylül sonunda milletvekilleri tarafından AK Parti yönetimine sunulacak. Bu raporlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapılacak toplantıda masaya yatırılacak ve atılacak adımlar belirlenecek.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...