Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'ye katılan Mehmet Ali Çelebi hakkında ilk açıklama: Rozetini bizzat takacağım

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
14 Ekim 2022 10:57 - Güncelleme : 14 Ekim 2022 12:16
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'ye katılan Mehmet Ali Çelebi hakkında ilk açıklama: Rozetini bizzat takacağım

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'daki kritik zirve dönüşü uçakta gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eski CHP'li milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye üye olması hakkında ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim kapımız açık, kimseye kapayamayız. Yeter ki gelenin milli ve yerli yanı güçlü olsun. Mehmet Ali Bey'e grup toplantısında rozetini bizzat takacağım" ifadelerini kullandı. Türkiye Barolar Birliği eski Başkanı Metin Feyzioğlu'nun KKTC Büyükelçisi olarak atanmasını da değerlendiren Erdoğan, "Kıbrıs meselesinde baro başkanıyken bizimle gayet güzel çalışmaları oldu. Sadece bir büyükelçi değil, akademisyen olarak da çok önemli işler başaracağına inanıyorum" dedi.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’nın (CICA) 6. Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan​, buradaki temaslarının ardından yurda döndü. Dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki konulara ilişkin de çarpıcı mesajlar verdi.

ÇELEBİ'NİN AK PARTİ​'YE ÜYE OLMASI: ROZETİNİ BİZZAT TAKACAĞIM

Eski CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye üye olması hakkında ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni isimlere de kapılarının açık olduğunu söyleyip şöyle konuştu:

"Her şeyden önce bizim davetimiz her zaman bakidir. Kapı açık. Biz, kapımızı kimseye kapayamayız. Yeter ki gelenin milli ve yerli yanı güçlü olsun. Mehmet Ali Bey kendisi de açıklama yaptı. İnşallah çarşamba günü grup toplantısında da rozetini bizzat takacağım. Ve böylece şu anda resmen AK Parti'ye girmiş olsa da o gün grup toplantısında herkesin huzurunda rozetini takarak çok daha farklı bir anlamda o ruhu istiyorum ki grubumuz da yaşasın."

"FEYZİOĞLU KKTC'DE ÖNEMLİ İŞLER BAŞARACAK"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) eski Başkanı Metin Feyzioğlu'nun KKTC'ye büyükelçi olarak atanmasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Feyzioğlu'nun adadaki rolüne ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Metin Bey bir defa iyi bir hukukçu. İyi bir hukukçu olmanın yanında özellikle uluslararası hukuk alanında ve Kıbrıs meselesinde baro başkanıyken bizimle gayet güzel çalışmaları oldu. Kendisine bu teklifi yaptığımda o da 'bunun için çok müteşekkir olurum' dedi. Metin Bey’in özellikle Kuzey Kıbrıs ve Kıbrıs adasındaki gelişmelere vukufiyeti var. Sadece bir büyükelçi değil, aynı zamanda akademisyen olarak da orada çok önemli işler başaracağına inanıyorum."

AK PARTİ'NİN SEÇİM STRATEJİSİ

28 Ekim'de açıklanacak AK Parti'nin seçim stratejisinin ilk adımı olan Seçim Vizyon Belgesi hakkında da konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Her şeyden önce, iddiası olmayan müddei olamaz. Önce iddianız olacak ki müddei olasınız. Biz, iddia sahibiyiz, öyle çıktık yola. Gayet güzel bir çalışma var. Bu çalışmayı arkadaşlarımız yürütüyorlar. O gün de orada çok farklı bir sunumla inşallah tüm ülkemize hitap edeceğiz."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Rifat 14 Ekim 2022 12:22

Recep tayip erdoğan tek liderimizdir bu böyle biline

Her kez zamanla akp olacak 14 Ekim 2022 12:19

Her kez zamanla akp olacak yapılan işleri kimse görmemezlikten gelemez reis yine lider bunu herkez kafasına koysun

Sonraki Haber Yükleniyor...