Tgrt Haber

Akdoğan, 'İzleme Komitesi’ndeki isimler belirlendi'

19 Mart 2015 05:03
Akdoğan, 'İzleme Komitesi’ndeki isimler belirlendi'

Çözüm sürecinde gözler Nevruz’a çevrildi. Öcalan’ın okunacak mesajı öncesi Ankara’daki yoğun çözüm süreci trafiği sürüyor.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, ‘silahı bırakın’ çağrısının ardından kurulması kararlaştırılan İzleme Komitesi’ndeki isimlerin belirlendiğini açıkladı.  Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Çözüm süreciyle gündeme gelen İzleme Komitesi ile ilgili çok sık ve çok çelişkili açıklamaların yapıldığın ve bahsedildiği gibi 16 kişi olmayacağını söyleyen Akdoğan, “Sayısı 5-6’yı geçmemek üzere bir çalışma yapılmaktadır. Birtakım isimler de belirlenmiştir. Ama bu önümüzdeki hafta Sayın Başbakanımızın nihai kararını vereceği bir konu” dedi. Akdoğan konuyla ilgili şunları söyledi: "O gün görüşmede bu konuşulmamış. Karar verilmiş bir şey yok. 16 sayısı tamamen uydurma."

BİRTAKIM İSİMLER BELİRLENDİ

"Yani bunlar, bunun gibi, geçenlerde Selahattin Demirtaş da 'İmralı'da birtakım şeylere, tamam, diyorlar. Sonra vazgeçiyorlar' falan gibi şeyler söylüyorlar. Bu da tamamen uydurma bir şey. Bunların uydurmaları, yalanlarıyla uğraşacak halimiz de yok. Sayısı 5-6'yı geçmemek üzere böyle bir çalışma yapılmaktadır. Birtakım isimler de belirlenmiştir. Bunun misyonu, çerçevesi ne olacak, bu değerlendirilen bir konu.''

DEMİRTAŞ İLE CHP RUH İKİZİ

"Demirtaş siyasetiyle CHP siyaseti ruh ikizi olarak da adlandırılabilir. Yani 'AK Parti kaybetsin de ülke batarsa batsın' anlayışı. Bu ruh, şimdi HDP'de hortlamış görünüyor. Demirtaş, bu açıklamasıyla geleceğe matuf olarak çünkü bir deklarasyon yapıyor hem HDP kitlesinin hem de Öcalan'ın iradesine ipotek koyan bir tarzı var."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
fatih 2 Ocak 2023 10:24

1995 den buyana Yıllardır vergi öde bağkur öde 8100 prim ile emekli olama 5400 ile gün prim ile emekli olanlara imren bu adalet değil bizlerde adalet istiyoruz.

Selami29 Aralık 2022 01:52

Biri 5000 gün biri 9000gün adaletten basedenler nerdesiniz

Ahmet 21 Aralık 2022 11:56

Esnaf daha fazla çalışıyor ne tatil ne bayram kendi primini kendi ödüyor hele bu şartlar altında sahada zor oldu inşaalllah eşitlenir

Mehmet 21 Aralık 2022 11:53

Evet ciddi bir sorun 9000 gün çok fazla bu yüzden kimde Bağkur ödemiyor ama eşitlense herkes öder umarım eşitlenir

ibo14 Aralık 2022 11:58

pirim eşitlemesi cok ciddi bir sorun acilen halledilmeli

Turgay 13 Aralık 2022 20:09

9000bin gün pirim ömürden ömür gider esnaf kardeşlerimizin pirim şartı düzeltilmelidir sayın vedat bilginde bu konuda sosyal devlet bunu gerektirir demişti zaten pirim esitlemesi şart olmuştur 7000 gün 7200gün kadın erkek fark etmeksizin sigortayla aynı olmalıdır esnaf bu ülkeye vergi veren ve ülkenin kalkınmasında büyük rol alan kesindir ve bu sorun gerçekden çözülmelidirki sayın vedat bilginde bu konuyu anladığını bizzat açıklamıştı umarız bu haksızlığı giderirler.

Sonraki Haber Yükleniyor...