Tgrt Haber

Akşener'den Kılıçdaroğlu'na salvolar: Koltuk sevdalıları yüzünden yenildik

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT haber
26 Ağustos 2023 15:43 - Güncelleme : 26 Ağustos 2023 16:58
Akşener'den Kılıçdaroğlu'na salvolar: Koltuk sevdalıları yüzünden yenildik

İYİ Parti lideri Meral Akşener günlerdir merakla beklenen konuşmasını yaptı. İsim vermeden Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Akşener, "Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık, en nihayetinde maalesef seçimlerdeki yenilgiye engel olamadık." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​, Büyük Taarruz’un yıldönümü sebebiyle Afyon’da açıklamalarda bulundu Seçimlerin ardından CHP​ ile arasındaki köprüleri yıkan İYİ Parti lideri Akşener, günlerdir merakla beklenen konuşmasında isim vermeden Kılıçdaroğlu​'na yüklendi.

İşte Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar:

"Bugün hep birlikte buradayız, inanıyorum ki her yıl artarak burada olacağız. Yeni bir yola çıkmak için buradayız.

İktidarın ilk 90 günlük performansına dair bazı değerlendirmelerde bulunmak istiyorum. AK Parti, seçimlerden hemen önce milletimize birçok vaatte bulunmuştu. İlk 90 güne bakıldığında bu vaatlere bırakın yaklaşmayı, her geçen gün uzaklaştıklarını görüyoruz. Biz bu vaatleri hiçbir zaman gerçekleştirme niyetinde olmadıklarını biliyorduk ama seçim biter bitmez milletimizin elinde avucunda olanı hoyratça çekip koparmalarını da beklemiyorduk.

Yapılan son maaş zamları erimeye başladı. Asgari ücret zammı daha hesaba yatmadan açlık sınırının altında kaldı. Enflasyonla mücadele edeceğiz diye başladıkları her cümle dönüp dolaşıp 'faturayı millete keseceğiz' diye bitiyor.

Yıllarca faiz sebep, enflasyon sonuç diye ekonomiyi bu hale getirdiler. Kaç bakan, başkan, bürokrat harcadılar beceremediler. Milletimizi oyalamak için bahane üretip durdular oysa siyaset sadece seçim kazanmaktan ya da kaybetmekten ibaret değildir.

EKONOMİ YÖNETİMİNE SESLENDİ

Buradan yeni ekonomi yönetimine seslenmek istiyorum. Siz, Türk milletine karşı sorumlusunuz, bunu aklınızdan çıkarmayın. Doğruları daha fazla vakit kaybetmeden yapın. Milletimizi mağdur etmeyin. Enflasyonu düşürme yöntemini seçmek sizin elinizde. Vergileri, AK Parti iktidarlarının bugüne kadar ayrıcalık tanıdığı imtiyazlı kesimler için artırmak sizin elinizde. Fakir fukaradan elinizden çekin, orta direği fakir etmekten vazgeçin. Kodamanlarınızın cebinden alın.

"İLK 90 GÜN ÖNEMLİDİR"

Seçimlerin üzerinden tam 90 gün geçti. İlk 90 gün önemlidir. Bu sürede iktidara icraatleri için müsaade edilir. Muhalefet de muhasebesini yapar. Buradan çıkardığımız sonuçları sizinle paylaşacağım.

İYİ Parti olarak ilk günden bu yana Türk Milleti'ne dayatılmak istenen vesayetin ve kötülüklerin karşısında durduk. 2023'e geldik. Herkesin merakla beklediği... İtiraz ettik, tepki gösterdik, uyardık. Sadece iktidar mensupları ile değil bu seçimin adeta kaybedilmesi için uğraşanlarla da mücadele ettik.

"ÖNCE ŞAHSIM KOLTUĞUM DİYENLERLE UĞRAŞTIK"

Meselemiz Türkiye olduğu için nefsimizi kör odalara hapsettik. Ama nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Önce ben, önce şahsım diyenlerle uğraştık. Biz milletimizin geleceği için şahsi çıkarlarımızdan vazgeçtik, koltuğundan başka hiçbir şey düşünmeyenlerle uğraştık. Olmadı, olamadı, olduramadık. 2023 seçimlerindeki yenilgiye maalesef engel olamadık.

Milletimizin geçmiş kavgaları yarıştırmaya, düşmanlıkları beslemeye değil, yeni şeyleri duymaya, kazanma umuduna odaklı olduklarını defalarca dile getirdik. Ne söylersek söyleyelim kendimizi dinletemedik. Türk siyaseti belli başlı yankı odalarına teslim edildi. Yandı odalarında işbirlikçilikle, hainlikle suçlandık. İktidara yanlamak ile suçlandık. Tüm bunların sonunda ne oldu, en küçük pazarlık yapmadan bu süreçten çıkan kim oldu? En ufak kar sağlamayan kim oldu, bizler olduk, İYİ Parti oldu.

"BEN SUSTUM, YÜZDE 60 İLE KAZANIRIZ DİYENLER SUSMADI"

Faydasız siyasetten milletin affına sığınırız. Ben sustum ama 'yüzde 60 ile kazanırız' diyenler susmadı. Bilimsel verileri masaya koyan ben sustum ama o verileri yırtıp atanlar susmadı. Bu sessizliği sürdürmek artık mümkün değildir. Televizyonlara çıkıp utanmadan sıkılmadan bize yüklemeye çalıştılar. İYİ Parti'ye yönelik kumpas hevesine kapılanlar karşısında susmak mümkün değildir.

Akşener'den Kılıçdaroğlu'na salvolar: Koltuk sevdalıları yüzünden yenildik

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'I İŞARET EDEREK ÖZÜR DİLEDİ

2023 seçimlerine girerken, sayın Erdoğan karşısında seçimi farkla kazanacak 2 aday çıkardık. 20 senedir ilk kez Erdoğan'a karşı belirgin şekilde üstünlük kuran 2 adayımız oldu. Bütün araştırmalarda bu iki arkadaşımızın rahatlıkla Cumhurbaşkanı seçileceğini gördük. Bunun da ötesinde il il, ilçe ilçe yaptığımız ziyaretlerde bize söylenenenler de bunu doğruladı. Samimiyetimden şüphe duyulmasın diye adaylığımdan fedakakarlık ettim. Ben asıl sorunun kendi safımızda olduğunu göremedim. Yüce Türk Milleti'nden bu nedenle özür diliyorum. Ben bu iki arkadaşımızın yollarını açmak için elimden geleni yaptım. Onların yolunu kapatanlara engel olamadım, Türk Milleti'nden özür diliyorum. Yanlarında durdum, yardımlarına koştum, her türlü iftirayı göğüsledim. Onları paçalarından çekenlere engel olamadım. Ben milletimizin omuzlarında taşıdığı bu umudu, umudunu bağladığı bu iki arkadaşımızın milletimizin çağrısına kulak vereceğini düşündüm. Onlara bu ateşten giydiremediğim için sizden özür diliyorum. Ne yaptıysam seçimleri kazanmak için yaptım. Ne yaptıysam umut yaşasın diye yaptım.

"ONLAR ADINA DA ÖZÜR DİLİYORUM"

Ne yaptıysam arkasındayım. Keşke herkes bizim kadar fedakar, yürekli ve cesur olabilseydi. Ama maalesef olamadılar. Onlar adına da özür diliyorum. Milletimiz kadar yürekli olamayanlar için de sizlerden özür diliyorum. Biz bundan sonra da gerektiği yerde, milletimiz, Türkiye kazansın diye gerekli fedakarlığı yapacağız. Bundan sonra yapacağımız bu fedakarlıktan yalnızca milletimizin faydalanacağından emin olacağız.

Bundan sonra milletimizin bu fedakarlıklarının boşa düşmesini engelleyeceğiz. En büyük çıkardığımız ders budur. Milletimiz için yapacağımız fedakarlıktan çıkar sağlamak isteyenlere vallahi geçit vermeyeceğiz. Birilerinin ihtirasları uğruna akıtacak terimiz yok. Kendilerine kariyer kovalayacaklar için harcayacak mesaimiz de yok.

Bu seçimi kaybettiğimizin bilincindeyiz. Millet iradesinin üzerinde bir irade bizim için yoktur. Milletin iradesi sorgulanamaz, yargılanamaz. Siyasetçi seçmeni veli nimet görür. Siyasetçi isteyendir, yalvarandır, seçmen karar verendir.

Kaynak: TGRT haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...