Tgrt Haber

Akşener'in çağrısı muhalefette nasıl yankılandı? Gelecek, Saadet, Zafer, DEVA... 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
29 Ağustos 2023 09:10 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 09:45
Akşener'in çağrısı muhalefette nasıl yankılandı? Gelecek, Saadet, Zafer, DEVA... 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Afyonkarahisar'da yerel seçimlere her partinin ayrı ayrı girmesi konusunda siyasi partilere çağrıda bulundu. Bu çağrıya MHP lideri Bahçeli'den dün cevap gelirken muhalefet partilerinden de birer birer ilk değerlendirmeler geliyor. İşte o açıklamalar... 

İYİ Parti lideri Meral Akşener​ Büyük Taarruz’un yıldönümü sebebiyle Afyonkarahisar​'da günlerdir merak edilen konuşmasını gerçekleştirdi. Buradaki konuşmasında yerel seçimlerle ilgili siyasi partilere seslenen Akşener, 31 Mart​ yerel seçimlerine her partinin kendi başına girmesi konusunda çağrıda bulundu. Akşener, "Her birimiz seçime ayrı ayrı girelim. Kendi kadrolarımızla milletimizin karşısına çıkacağız. Hiçbir ilçe ve beldede iş birliği yapmayacağız" dedi.  

Akşener'in bu çağrısına dün MHP​ lideri Devlet Bahçeli'den cevap geldi. Cumhur İttifakı’nın tüm bileşenlerinin seçimlere birlikte hazırlanacağını söyleyen Bahçeli, Akşener'in çağrısını 'ciddiye alınacak bir tarafı yok' diye nitelendirdi. 

Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın'a konuşan muhalefet partileri temsilcileri de Akşener'in bu 'yerel seçim' tavsiyesini değerlendirdi.

"SONUCU ZAMAN GÖSTERECEK"

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik olduğunu söylerken seçimlerin ardından her partinin münferit olduğunu bildirdi. 

Şahin, "Yeni bir söylemini göremedik. Seçim takvimi yaklaşmadan bir tutum ve davranış belirlemediklerini de yaptığı konuşmayla ortaya koymuş oldu. Millet İttifakı cephesinde bir gelişme yok. İttifak zaten seçimlere yöneliktir sonrasında her parti zaten münferit olarak hareket ediyor ama yarın yerel seçimlere geldiğinde de hepsi de farklı işbirliklerinin mümkün olabileceğini ifade ediyor. Dolayısıyla burada kökten kabul ya da kökten ret gibi bir durum yok, zaman ne gösterecek hep birlikte göreceğiz” dedi. 

"YEREL SEÇİM RUHUNA TERS DEĞİL"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Akşener’in seçim için bazı belediyelerde işbirliği yapabileceğinin kapısını araladığına dikkat çekti. En dikkat çekici yer İstanbul ve Ankara ise burada bir seçim işbirliğinin yapılabileceği konusunda tüm partilerde bir ön kabulu olduğunu belirten Üstün, “Akşener’in açıklaması yerel seçimlerin ruhuna ters olmayan bir değerlendirme" diye konuştu. 

"KENDİ METODUNU EMPOZE ETMEMELİ" 

Akşener’in çağrısını değerlendiren bir Saadet Partili yetkili ise durumun lüzumsuz olduğunu söyledi. Akşener'in aceleci davrandığını söyleyen parti temsilcisi, "Bir siyasi partinin başka bir siyasi partiye kendi metodunu empoze etmesini gerektiren bir durum yoktur. Meral hanım biraz aceleci davranıyor gibi geliyor" dedi. 

"GÜNAH KEÇİSİ BULMA"

İkinci tura kalan seçimlerde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alan Zafer Partisi'nden de Akşener'in önerisine değerlendirme geldi. Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, "Oy oranına bakmadan ağzına geleni söylüyor. Saray’a da göz kırpıyor. Seçimlere ayrı girerek iktidarın ekmeğine yağ sürüyor. Akşener’in tavrı çok tanıdık, sorumluluk üstlenmeme, mağdur pozisyonuna girme ve günah keçisi bulma" diye konuştu.  

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...