Tgrt Haber

Akşener'in 'ittifaksız seçim' çıkışına Mansur Yavaş'tan iddialı cevap! Anketle konuştu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sözcü
08 Eylül 2023 12:14 - Güncelleme : 08 Eylül 2023 12:50
Akşener'in 'ittifaksız seçim' çıkışına Mansur Yavaş'tan iddialı cevap! Anketle konuştu

CHP'li Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yerel seçimlere 81 ilde ittifaksız gireceklerini açıklayan İYİ Parti lideri Akşener'in sözlerini yorumladı. İddialı konuşan Yavaş'ın açıklamasını gösterdiği bir anket sonucuyla destekledi. İşte detaylar...

31 Mart 2024't yapılması planlanan yerel seçimler için geri sayım sürerken İYİ Parti​ lideri Meral Akşener​'in yaptığı açıklamalar siyaset gündeminin ilk sırasına oturdu. 2019'daki yerel seçimlerde CHP​ ile İstanbul ve Ankara'yı da kapsayan kararla ittifak yapmış Akşener, bu hamle birçok büyükşehirde Millet İttifakı'na zafer getirmişti. Ancak Akşener, bu kez ittifaka kapıyı kapattı.

"Biz bundan sonra bu ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" ifadelerini kullanan İYİ Parti lideri, Ankara ve İstanbul dahil 81 ilde seçime ayrı başlarına gireceklerini ilan etmişti. Söz konusu açıklama sonrası, gözler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı​ Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı​ Mansur Yavaş'a çevrilmişti. Akşener'in çıkışına ilk yorum Yavaş'tan geldi. 

"ADAYLIĞIMIZ KESİN DEĞİL AMA..."

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan Yavaş, Akşener'in açıklamasını için, "4 milyon seçmenimiz var, hepsinin oyuna talibiz, o kadar. Başka bir şey söylemek, yorum yapmak istemiyorum. Önümüzdeki günlerde gerekirse açıklama yaparız. Çünkü adaylığımız henüz kesinleşmiş değil. Biliyorsunuz, CHP Parti Meclisi karar veriyor. Biz “Adayız” diye çalışmalarımıza başladık" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun, İstanbul için 2019'daki benzer bir 'ittifak' kurmak istediği yönündeki açıklamaları akıllardayken Mansur Yavaş'tan konuyla ilgili net sözler sarf etti.

TOPU KILIÇDAROĞLU'NA ATTI

"Ben iddialıyım" diyerek sözlerine başlayan Yaüvaş, dört buçuk yıldır çalıştığını hatırlatarak, "Ankara halkı bu konuda bize onay veriyorsa devam ederiz, vermiyorsa… Elle gelen düğün bayram derler ya, bizimki de o. Ama her halükarda iddialıyız" ifadelerini kullandı.

Ankara'ya yeniden talip olduğunun sinyalini veren Yavaş, adaylığının CHP tarafından neden açıklamadığına ilişkin, "(Kılıçdaroğlu) açıklar herhalde bugün yarın, bekliyorum. Henüz sayın genel başkanla yan yana gelebildiğimiz bir etkinlik olmadı. Açıklar diye düşünüyorum. Daha önce 'Belediye başkanlarımız yoluna ve görevlerine devam edecekler' diye demeci var. Geçenlerde Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, 'Ankara'da aday arayışımız yok, başarılı bir belediye başkanımız var' diye açıklama yaptı. Ben onun üzerine adaylığımı ilan ettim" diye konuştu.

ANKET PAYLAŞIP İDDİALI KONUŞTU

İddiasını paylaştığı anketle de pekiştiren Mansur Yavaş, seçimlere dair öngörüsünü "Kendime güveniyorum. Çok farklı bir belediyecilik ortaya koyduk. Geçen gün memnuniyet anketi yayınlandı. Ankara'da memnuniyet yüzde 68. Yüzde 26.8 memnun olmayan var. Bu, yaptığımız çalışmaların halk üzerindeki etkisini gösteriyor" sözleriyle dile getirdi.

Yavaş, Akşener'in söz konusu tutumu hakkında yorum yapmaktan ise kaçındı.

Kaynak: Sözcü

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...