Tgrt Haber

Akşener'in 'savaşsa savaş' sözlerine Özgür Özel'den cevap: Biz muhalefete muhalefet etmeyiz

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 Aralık 2023 19:01 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 19:01
Akşener'in 'savaşsa savaş' sözlerine Özgür Özel'den cevap: Biz muhalefete muhalefet etmeyiz

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere geri sayım sürerken muhalefette kavgalar patlak verdi. Akşener partisindeki istifalarla ilgili CHP'yi hedef gösterdi. "Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum" sözlerine ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den cevap gecikmedi. Özel, "Biz muhalefete muhalefet etmeyiz" dedi. 

Yerel seçimlere 3 ay kala aday mesaisi devam ederken eski ortaklar birbirine düştü. İYİ Parti​ lideri Meral Akşener​, partisindeki istifalarla ilgili 'operasyon' düzenlendiğini iddia etti. CHP​'yi parti iç işlerine karışmakla suçlayan Akşener, "Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım" dedi. 

Akşener'in bu sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel'den cevap geldi. Mustafa Kemal Atatürk'ün Hacıbektaş'a gelişinin 104. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Nevşehir'e giden Özel, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

"BİZ MUAHLEFETE MUHALEFET ETMEYİZ"

Akşener'in sözleri hatırlatılması üzerine Özel, isim vermeden Akşener'e cevap verdi. "Buradan sürekli siyasette gerilim bekleyenlere ve CHP'nin muahlefetle kavga etsin diye bekleyenlere şunu diyeceğim; muhalefete muhalefet yapmayız." diyen Özel, "Bütün muhalefetteki partilere, İYİ Partililere şunu demek istiyorum; biz Hacıbektaş'tan Türkiye'deki herkese barış ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

"ADAYLARIMIZIN KARŞISINA RAKİP BULAMIYORLAR"

AK Parti'nin İstanbul ve Ankara'da henüz adaylarını açıklamamış olmasını 'yenecek aday bulmaya çalışıyorlar' diyerek değerlendiren Özel, "Mansur Yavaş'ı ve Ekrem İmamoğlu'nu başkan adayı olarak açıkladık. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan'ın bu isimlerin karşısına aday arayışını izliyoruz. Hepiniz biliyorsunuz adaylarımızın karşısına koyacak aday bulamıyorlar. Bu üzüleceğimiz bir durum değil, bundan övünürüz. Türkiye'nin en büyük iki şehri demek ki AK Parti'nin aday bulamaycağı kadar iyi yönetiliyor. Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun." dedi. 

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TÜM ADAYLARIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ"

Kalan illeri önümüzdeki günlerde peyderpey duıyuracaklarını belirten CHP lideri, "Anketlerimizle ölçüyoruz, önümüzdeki haftalarda peyderpey açıklayacağız. Başka yerlerde yaprak kıpırdamıyor. Adaylarımızı açıklamaya devam edeceğiz. Bundan 5 yıl önce baharı getirmiştik bu sefer de yazı getireceğiz" diyerek iddialı konuştu. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...