Tgrt Haber

6’lı masanın aday duyuru tarihi ileri mi alınıyor? Ali Babacan’dan kafaları karıştıran açıklama: 30 Mart'a kadar...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2023 11:26 - Güncelleme : 02 Şubat 2023 11:38
6’lı masanın aday duyuru tarihi ileri mi alınıyor? Ali Babacan’dan kafaları karıştıran açıklama: 30 Mart'a kadar...

12’inci toplantısını 13 Şubat’ta Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirecek olan 6’lı Masa’nın adayını kamuoyu ile duyurması bekleniyor. Ancak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yaptığı açıklama ile aday duyurusunun ileri bir tarihe ertelenebileceğini ifade etti. Bu durum masadaki belirsizliği bir kez daha gözler önüne sererken masanın diğer ortaklarının bu açıklamalara ne cevap vereceği merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim​ tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından Türkiye​ seçim atmosferine girdi. Liderler katıldıkları miting ve parti çalışmalarında söylemlerini sertleştirirken 6’lı masanın adayının kim olacağı merakla bekleniyor. Masada ve kulislerde CHP liderinin ismi ön plana çıksa da İYİ Parti hala Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmıyor. Belirsizliklerin sürdüğü ve tartışmaların sık sık yaşandığı 6’lı Masa’nın önümüzdeki buluşma tarihi ise 13 Şubat olarak ilan edildi.

ADAY GİBİ TARİH DE BELİRSİZ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​ geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada aday duyurusunun Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleşecek 13 Şubat tarihinde kamuoyu ile paylaşacağını ifade etti. Bu açıklamaya DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan cevap geldi. Katıldığı bir televizyon programında değerlendirmelerde bulunan Babacan aday duyurusu için daha ileri bir tarih verdi.  

BABACAN: 30 MART’A KADAR YOLU VAR

Ali Babacan, süreci aceleye getirmenin doğru olmadığı, Karamollaoğlu'nun mekik diplomasisi uyguladığını, yeterli olmazsa bir tur daha görüşme yapılabileceğini söyledi. Bu süreçte liderlerin kendi aralarında da görüşebileceğini belirten Babacan, aday açıklama süresinin mart sonuna kadar devam ettiğini hatırlattı.

Babacan şöyle konuştu:

Karamollaoğlu'nun turu çok değerli, belki önümüzdeki hafta ikinci tur gerekebilir. Yoğun bir ikili temas içerisindeyiz. Niyet 13 Şubat'ta bitirmek ama olmazsa da biraz ileri kayar. Dünyanın sonu değil. Teorik olarak 30 Mart'a kadar yolu var.

POLEMİĞE NEDEN OLAN "AFERİN" AÇIKLAMASI

Partimizi kurduktan sonra Sayın Erdoğan önce bizi görmezden geldi. Biz hızla büyüdük. Şu anda 751 ilçede başkanlığımız var. Türkiye'nin her yerinde yükseliyoruz.  2300 maddede seçimden sonra kurulacak hükümetin ne yapacağının taahhüdünü verdik. Sapasağlam bir çalışmayı ortaya koyduk. Kıskanıyorlar, çekemiyorlar. Bizim çalışmalar vatandaşın ilgisini çekiyor. Ben orada, 'Avrupa bile Türkiye'ye gıptayla bakacak' diyorum. Demokrasiyi savunan herkes için Türkiye umut olacak diyorum. Biz yoksa kimsenin aferinine muhtaç değiliz.  Benim utanacak bir şeyim yok. Utanacak birileri varsa kendileri. Kişi başına milli geliri yıllarca düşürenler utansın. Aynı konuşmada kendi milletvekillerine demedi mi 'Niye gelmiyorsunuz' diye.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...