Tgrt Haber

Alman gazetecinin terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon sorusuna Bakan Soylu’dan net cevap: Terör devleti kurdurmayız

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
22 Kasım 2022 13:55 - Güncelleme : 22 Kasım 2022 15:15

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Alman mevkidaşıyla bir araya geldi. Basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Soylu, Alman gazetecinin terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik operasyonlarına "Sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına müsaade etmeyiz" karşılığını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeserile görüştü. İki mevkidaş görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik gerçekleştirilen Pençe Kılıç Harekatı’na yönelik Alman gazetecinin sorusuna Bakan Soylu cevap verdi. “Türkiye'nin Irak ve Suriye'ye yaptığı  operasyonlar  Almanya tarafından çok farklı değerlendiriliyor, bu eleştirel bakışı nasıl değerlendiriyorsunuz." sorusuna Süleyman Soylu “Etrafımızda terör devleti kurulmasına müsaade etmeyiz” diyerek cevap verdi. Geçtiğimiz günlerde Polonya'ya düşen 2 bombanın NATO'da oluşturduğu paniği hatırlatan Bakan Soylu, insanlar arasında yapılan ayrımı eleştirdi. 

“POLONYA’YA 2 BOMBA DÜŞTÜ NATO AYAĞA KALKTI”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi’ndeki ve Gaziantep’teki terör saldırılarını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı;

Terör örgütlerine yönelik operasyonların bir tek değerlendirmesi olur  o da terörü ortadan kaldırmaktır. Devletler ve milletler meşru, terör örgütleri gayrimeşrudur. Devletlerin tek bir sorumluluğu vardır; kamu düzenini sağlamak. Kendi birliğine, kamu düzenine karşı terör örgütlerinin organizasyonları ve saldırıları ayrıştırılamaz. Bugün şu anda bir çocuğumuzla genç bir öğretmenimiz defnediliyor. İstiklal Caddesi’nde masum insanlar öldürüldü. O insanlara hiçbir orantı uygulanmadı. Polonya’ya 2 bomba düştü diye NATO ayağa kalktı.

“TERÖR DEVLETİNE MÜSAADE ETMEYİZ”

İnsanlar coğrafyalarına, dinlerine, yaşadıkları bölgelere göre ayrıştırılamazlar. İnsan hakları dünyanın her yerinde insanlara aittir. Almanya’ya ya da dünyanın herhangi bir yerine bir terör saldırısı olduğunda ne düşünüyorsak etrafımızdaki coğrafyadaki terör örgütlerine karşı da aynı şekilde düşünülmesini istiyoruz. Etrafımızda bir terör devleti kurmak istediler. Ve bizim buna müsaade etmemiz mümkün değildir. Sınırlarımızı, milletimizi korumak bizim borcumuz ve ödevimizdir. Bu her ülkenin meşru hakkıdır.

ALMAN BAKAN: TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ

Soylu'nun ardından söz alan Nancy Faeser, "Bu soruyu ben de yanıtlamak istiyorum. Tabi ki daha önce de söylediğim gibi biz Almanya olarak Türkiye ile dayanışma içindeyiz. Bu terör saldırılarının kurbanları ve yakınlarının duygularını paylaşıyoruz ve başsağlığı dileklerimizi yinelemek istiyorum. Bu tutumumuzu Türkiye’ye karşı paylaştık. Aynı zamanda Türkiye ile terörle mücadele konusunda dayanışma halindeyiz ve Türkiye’nin yanındayız. Fakat aynı zamanda bu tepkinin bu mücadele sırasında verilen tepkilerin orantılı olması gerekir. Milletler hukukuna uygun ve sivillerin korunduğu operasyonlar olması gerekir. Bunu da tabi ki belirtiyoruz." dedi.

FETÖ FİRARİLERİ…

Faeser, "15 Temmuz’dan sonra Türkiye’den firar edip Almanya’ya giden Adil Öksüz ve Zekeriya Öz’ün iadesi için hangi adımları atacaksınız?" sorusuna ise, "Bu vakalarla ilgili size somut bilgi vermem mümkün değil. Ama hukuk devleti olarak bunların takibini yapıyoruz. Sonuç olduğunda Türk kurumlarını bilgilendiriyoruz." cevabını verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...