Tgrt Haber

Altılı masada aday belirsizliği: Üç isimle yola çıkılabilir

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
09 Eylül 2022 06:50 - Güncelleme : 09 Eylül 2022 06:56
Altılı masada aday belirsizliği: Üç isimle yola çıkılabilir

2023 seçimlerine aylar kala 6’lı masanın ortak aday konusunda anlaşamaması farklı bir arayışa sürükledi. CHP ve İYİ Parti’nin kendi adayını göstereceği yüksek sesle konuşulmaya başlarken ‘çoklu aday gösterme’ gündeme geldi. 

CHP​ İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in ‘HDP’ye bakanlık verilebilir’ açıklaması sonrasında CHP ve İYİ Parti​ arasında fikir ayrılıkları büyüdü. Peş peşe gelen restleşmeler ile birlikte 6’lı masanın geleceği de tartışmalara neden oldu. Seçimlere 9 ay gibi bir süre kala hala adayını belirlemeyen muhalefet liderlerinin önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceği seçmenler tarafından da yakından takip ediliyor.

ADAYLIK KONUSUNDA ANLAŞAMADI

Muhalefetteki belirsizlik hükümetin oy kaybı endişelerini düşürürken siyasi kulislerde farklı bir iddia ortaya atıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nunben hazırım’ mesajına 6’lı masadan herhangi bir destek gelmezken İYİ Parti’nin özellikle anketlerde yüksek orana sahip olduğu iddia edilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aday göstermek istediği öğrenildi. Her fırsatta ‘Ben başbakan olacağım’ diyen Akşener’in de Yavaş’ın adaylığına sıcak baktığı ifade edildi.

ÇOKLU ADAY GÜNDEMDE

CHP ve İYİ Parti kurmaylarının ters düşüncede olması ve ortak bir fikirde buluşulamaması sonrasında ‘çoklu aday’ konusunu gündeme getirdiği yüksek sesle dile getirildi. Millet İttifakı’nın çoklu aday konusunda çalışmalara başladığı CHP ve İYİ Parti’nin farklı aday masadaki diğer sağ partilerin ise bir araya gelerek başka bir adayla yarışa gireceği konuşuluyor.

CHP KURMAYLARI BİLEREK Mİ BÖYLE AÇIKLAMA YAPTI?

Kulislerde dile getirilen bir diğer iddia ise CHP kurmaylarının en başından beri masadaki çoklu ittifaktan rahatsız oldukları yönünde. Masanın büyümesinin ileride sorun olacağını düşünen CHP kurmaylarının, haklı çıktıklarını düşünerek, Gürsel Tekin üzerinden ittifakı bozacak açıklamalar yaptırdıkları belirtiliyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...