Tgrt Haber

Altılı masada sekizinci toplantı: Ortak cumhurbaşkanı adayı için özel ekip kurulacak

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber TV
05 Kasım 2022 19:29 - Güncelleme : 05 Kasım 2022 19:31
Altılı masada sekizinci toplantı: Ortak cumhurbaşkanı adayı için özel ekip kurulacak

Altılı masa 14 kasımda, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ev sahipliğinde toplanacak. Bu toplantıda da aday isminin telaffuz edilmesi beklenmiyor. Ancak Millet İttifakı ortak cumhurbaşkanı adayı için özel bir ekip kurmayı planlıyor. Bu ekip kamuoyunun nabzını tutacak, gerektiğinde anket çalışması yapacak ve adayın kim olacağına ilişkin çalışma yürütecek.

Altılı masa​ 42 gün sonra 14 Kasım’da yeniden toplanacak. Toplantının ev sahibi bu kez Deva Partisi​ Genel Başkanı Ali Babacan​ olacak. Ortak adayın belirlenmesi için özel bir ekip kurulacak. Anket çalışmaları yapılarak kamuoyunun nabzı tutulacak. Ekip, millet ittifakının adayının kim olacağına ilişkin çalışma yürütecek

Masanın gündeminde, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Sürecinin Yol Haritası” olacak. Temel politika alanları için kurulan ortak çalışma grubunun yaptıkları çalışmaları ele alınacak.

ALTILI MASANIN ADAYI KİM OLACAK?

Altılı masanın kurmaylarına göre bu iki başlığın tamamlanmasının ardından aday konusu gündeme gelecek. İsmin açıklanması için acele edilmeyecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimini açıklaması beklenecek. Ancak bu süreçte ortak adayın kim olacağına dair bir çalışma yapılacak. Bunun için özel bir ekip kurulacak. Ekipte altı partiden de temsilci bulunacak. Kurulan ekip kamuoyu anketlerini inceleyerek bir ön çalışma yapacak. Anketlerden çıkan isimlerin ortalamasına bakılacak. Adı geçen isimlerin geçmişte ne yaptığı ve oy potansiyeli de incelenecek.

Öte yandan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın Millet İttifakı’na alınıp alınmayacağı da bu toplantıdan sonra netlik kazanacak.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ev sahibi sıfatıyla, toplantı öncesi diğer partileri ziyaret edecek.

 

 

Kaynak: TGRT Haber TV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...