Tgrt Haber

6'lı masa ortak adayda karar kıldı: İsim henüz yok

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
22 Ağustos 2022 06:35 - Güncelleme : 22 Ağustos 2022 08:36
6'lı masa ortak adayda karar kıldı: İsim henüz yok

Altılı masanın 6’ıncı toplantısı Saadet Partisi Genel Merkezinde yapıldı. İlk tur toplantılar bu görüşme ile tamamlanmış oldu. Son toplantıdan da bir cumhurbaşkanı adayı ismi ortaya çıkmazken yapılan yazılı açıklamada "ortak cumhurbaşkanı adayı" vurgusu ise dikkat çekti. 6'lı masa toplantılarının ikinci turunun 2 Ekim’de yapılacağı ve birlikte yol yürüme kararlılığı vurgulandı.

Altılı Masa birinci tur toplantılarını tamamladı. Birlikte yol yürüme ve iş birliği kararlılığı bir kez daha vurgulanırken ilk toplantının yapıldığı 12 Şubat’tan daha kararlı ve umutlu olunduğu belirtildi. Liderler, ikinci tur görüşmelere 2 Ekim’de yeniden başlama kararı aldı. Altı muhalefet partisi genel başkanının ortak açıklamasında, "Ortak cumhurbaşkanı adayımız, hem Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı hem de sadece bu masa etrafında bir araya gelen siyasi partilere oy verenlerin değil, herkesin cumhurbaşkanı olacaktır." ifadesine yer verildi.

6’lı Masa bu defa Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde kuruldu. Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan​, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu​ ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı parti genel merkezinin kapısında karşıladı. Toplantının ardından 6 liderin imzasıyla ortak bir bildiri yayımlandı.

 “12 ŞUBAT’TAN DAHA KARARLIYIZ”

“Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı anlaşılmış ve milletimiz tarafından ‘6’lı masa’ olarak adlandırılan iş birliğimiz, kararlılıkla bugünkü aşamasına gelmiştir. Bilinmelidir ki bugün, 12 Şubat’tan çok daha kararlı ve umutluyuz.”

Toplantıda yeni kararlar da alındı. Seçim öncesi, seçim dönemi, seçim günü ve seçim sonrası olmak üzere istişareye daha fazla önem verileceği vurgulandı. 6 partiye yönelik son dönemde baskı ve şiddet uygulamalarının arttığı iddia edildi ve bununla mücadeledeki kararlılığın sarsılmayacağının altı çizildi.

“ADAYIMIZ HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLACAK”

Milletimiz emin olsun, ortak cumhurbaşkanı adayımız hem Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı hem de sadece bu masa etrafında bir araya gelen siyasi partilere oy verenlerin değil herkesin cumhurbaşkanı olacaktır.

CUMHURBAŞKANLIĞI FORSLU KİTAP KALDIRILDI

Toplantının yapıldığı odadaki kitaplıkta Cumhurbaşkanlığı forslu bir kitabın daha sonra kaldırılması dikkat çekti. Odada dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan ile Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in fotoğrafları da vardı. D-8 ülkesi liderleriyle Çırağan Sarayı’nda çekilen fotoğraf duvara asıldı. Duvarda ayrıca, Atatürk’ün Meclis’i açarken dua ettiği esnada çekilen fotoğraf da yer aldı. Odada dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise Filistin Bayrağı oldu.

6'lı masa ortak adayda karar kıldı: İsim henüz yok

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ömer 22 Ağustos 2022 11:20

Bunlar aday seçene kadar atı alan Üsküdar’ı geçer

Sonraki Haber Yükleniyor...