Tgrt Haber

Altılı Masa'nın seçim senaryosu: Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun 'ortak liste' planına destek

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber TV
19 Eylül 2022 20:20 - Güncelleme : 19 Eylül 2022 20:25
Altılı Masa'nın seçim senaryosu: Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun 'ortak liste' planına destek

2023 seçimlerine dokuz ay gibi bir süre kala, ‘Altılı Masa’nın seçim senaryoları da ortaya çıkmaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "41 ilde bağımsız, geri kalan 40 ilde ortak liste üzerinde çalışıyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu'na Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan da destek açıklaması geldi.

Türkiye uzun süredir “Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının kim” olacağı sorusunu tartışıyor. Ancak hem iktidarın hem de muhalefetin gündeminde Meclis aritmetiği var. Altılı Masa’nın  seçim senaryoları da ortaya çıkmaya başladı. ‘6'lı Masa’ seçim kanununda yapılan düzenlemeyle, Meclis’te çoğunluğu sağlamak için farklı formüller üzerine çalışıyor.

Gündemdeki konuyla ilgili CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​, "40 ilde ortak liste üzerinde çalışıyoruz" dedi. Konuyla ilgili bir açıklamada CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan geldi. Meclis’te çoğunluğu sağlayabilmek için çalışıldığını belirten Öztrak, “Meclis’te işleri kolaylaştıracak bir çoğunluğu sağlayabilmek için şu anda her türlü model üzerinde genel başkanlarımız çalışıyorlar.” dedi.

“41 İLDE BAĞIMSIZ 40 İLDE MÜŞTEREK”

Bir internet gazetesinin yöneticilerine konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Altılı masa içindeki partilerden bazıları diğerlerinin listesinden aday gösterilebilir mi?" sorusuna cevap verdi.

"41 ilde bağımsız geri kalan 40 ilde ortak liste üzerinde çalışıyoruz. ‘Hangi illerde bağımsız, hangi illerde ortak listeyle girersek daha başarılı oluruz’ diye simülasyonlar yaptık."

“REKABET ZAMANI DEĞİL”

Kılıçdaroğlu’na destek veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’da “Her formüle varız” açıklaması yaptı.

"Meclis ile ilgili bizim tavrımız net, 360'a birlikte ulaşabileceğimiz her formüle biz varız. Bizim tek başımıza şu ya da bu sayıya ulaşmamız partimiz için önemli ama rekabet zamanı değil.”

Kaynak: TGRT Haber TV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...