Tgrt Haber

Fahrettin Altun'dan Yunan bakanın 'işkence' iftirasına cevap: Yalan haber makinası yine devrede

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2022 22:30 - Güncelleme : 17 Ekim 2022 00:29
Fahrettin Altun'dan Yunan bakanın 'işkence' iftirasına cevap: Yalan haber makinası yine devrede

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis'in 'Türkiye'de düzensiz göçmenlere işkence uygulanıyor' iftirasına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan sert bir cevap geldi. Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yunan yalan haber makinası yine devrede... Türkiye'ye yönelik temelsiz, asılsız suçlamalara son vermeye ve devlet ciddiyetine davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

Yunanistan​ Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarachi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Türkiye​'nin mültecilerin geri itildiği, botların batırılmaya çalışıldığı ve işkence uygulandığı iftirasını atmıştı.

Yunan bakanın bu hadsiz iftiralarına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan cevap geçikmedi. Mitarakis'in yaptığı paylaşımlar üzerine, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Altun, Yunan bakanın yalan yanlış içeriklerle Türkiye'yi zan altında bırakmaya çalıştığını belirtti.

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1581692580953493506

"TEMELSİZ, ASILSIZ SUÇLAMALARA SON VERMEYE DAVET EDİYORUZ"

"Yunan yalan haber makinası yine devrede…" ifadeleriyle açıklamalarına devam eden Altun paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Yunanistan, bu beyhude ve ciddiyetten uzak çabalarıyla, kişisel eşyalarını gasbedip sınır dışı ettiği mültecilerin fotoğraflarını yayımlarken, bu mazlumların haysiyetine bile saygısı olmadığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Yunan makamları önce Frontex ile suç ortaklığı yaparak, Ege'de boğulmasına neden olduğu bebeklerin, Meriç'te soyup kemerle dövdüğü, donarak ölmesine neden olduğu insanların hesabını vermelidir. Yunanistan'ı mültecilere karşı takındığı insanlık dışı tavırdan bir an önce vazgeçmeye, Türkiye'ye yönelik temelsiz, asılsız suçlamalara son vermeye ve devlet ciddiyetine davet ediyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...