Tgrt Haber

İstanbul, Ankara ve İzmir'de son anketler ne diyor? MAK Araştırma'nın sahibi TGRT Haber canlı yayınında açıkladı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
08 Aralık 2023 21:15 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 23:02

Yerel seçimlere 4 aydan kısa bir süre kala saha çalışmaları hızlandı. CHP ve AK Parti için kritik öneme sahip olan İstanbul, Ankara'da ana muhalefetin adaylarının Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu olacağı kesinleşti.  AK Parti'nin adayının kim olacağı sorusuna cevap aranırken MAK Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, TGRT Haber'de son Ankara anketini kamuoyuyla paylaştı. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de son durum... 

Genel seçimlerin ardından gözler yerel seçimlere çevrildi. 31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da önem verdiği İstanbul​, Ankara​ ve İzmir​'de saha anket çalışmaları da hız kazandı. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Ankara, İstanbul ve Aydın'da aday isimler mevcut belediye başkanlarının olacağı kesinleşti. Ankara'nın ve İstanbul'un yıllar sonra CHP'ye geçmesinin ardından bu sefer ipi sıkı tutan AK Parti'nin hangi adayı seçeceği ise henüz belli değil. AK Parti'de Aralık sonuna kadar adayların belli olması beklenirken Mansur Yavaş​'ın ve Ekrem İmamoğlu'nun karşısına kimin çıkacağı ise merak konusu oldu. 

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, TGRT Haber canlı yayınında üç şehirdeki son anketini kamuoyu ile paylaştı.  

Seçmene "Bu pazar Ankara'da yerel seçim​ olsa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda Mansur Yavaş'a oy verir misiniz" sorusu yöneltildi. 

İşte sonuçlar: 

  • Kesinlikle oy veririm: %28
  • Oy veririm: %20
  • Rakibe göre oy verme davranışım değişebilir: %9
  • Kesinlikle oy vermem: %20
  • Oy vermem: %16
  • Kararsız / cevap yok: %7

İstanbul, Ankara ve İzmir'de son anketler ne diyor? MAK Araştırma'nın sahibi TGRT Haber canlı yayınında açıkladı

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ankara'da Mansur yavaş'ın seçilme ihtimalinin yüksek olduğunu söylerken, rakiplerinin belli olmasına karşın sonuçların değişebileceği söyledi. 

AK Parti'de öne çıkan isimlerin olduğunu belirten Kulat, "Ankara'da matamatiksel şekilde dağıtıldığında Sayın Yavaş'ın kolay kazanacağı görülüyor. Her şeyden önce Millet İttifakı'nın MHP ile ittifak yapılacak yerler henüz belli değil.  Burada Osman Gökçek konuşuluyor ve genç bir isim. Eski Altındağ Belediye Başkanı olan Veysel Tiryaki önemli bir aktör olarak dikkat öekiyor. Bu iki isim önde gibi görünüyor. 

Mansur Yavaş toplumsal bir karşılık elde etti. 'Neden Mansur Yavaş'a oy veriyorsunuz' diye seçmene sorduğumuzda bize 'Sakin kişiliğinden, devlet adamı duruşundan etkileniyoruz' diyenler oluyor" diye konuştu. 

İSTANBUL'DA SON DURUM!

Kulat, son İstanbul anketinde İstanbullu seçmene Ekrem İmamoğlu'nu da sordu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen cevaplar ise dikkatlerden kaçmadı. 
 
Seçmene "Bu pazar İstanbul'da yerel seçim olsa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda Ekrem İmamoğlu'na oy verir misiniz" sorusu yöneltildi. 

İşte sonuçlar: 

Kesinlikle oy veririm: %28,
Oy veririm: %15
Rakibe göre oy verme davranışım değişebilir: %9
Kesinlikle oy vermem: %25
Oy vermem: %16
Kararsız / cevap yok: %7

İstanbul anketini değerlendiren Kulat, "Sonuçlara bakıldığında aslında Ekrem İmamoğlu'nun kazanma şansı olduğunu görüyoruz. Kararsızları matametiksel olarak dağıtırsak bugün için ciddi şansı var gibi görünüyor" dedi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de son anketler ne diyor? MAK Araştırma'nın sahibi TGRT Haber canlı yayınında açıkladı

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1733187631930863688

'CHP'NİN KALESİ'NDE SON DURUM?

CHP'de 'değişimcilerin' seçimi kazanmasının ardında İzmir'de Tunç Soyer'in adaylığı zora giren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer' için yapılan ankette, Soyer'e oy verme eğiliminde olduğunu belirten seçmenin oranı yüzde 56 olduğu gözlemlendi. 

Seçmene "Bu pazar İzmir'de yerel seçim olsa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda Tunç Soyer'e oy verir misiniz" sorusu yöneltildi. Çıkan sonuçlar ise şu şekilde: 

  • Kesinlikle oy veririm: %23
  • Oy veririm: %33
  • Rakibe göre oy verme davranışım değişebilir: %8
  • Kesinlikle oy vermem: %9
  • Oy vermem: %20
  • Kararsız / cevap yok: %7

İstanbul, Ankara ve İzmir'de son anketler ne diyor? MAK Araştırma'nın sahibi TGRT Haber canlı yayınında açıkladı

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1733191627617780210

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...