Tgrt Haber

Milyonların gözü Beştepe’de: Kabine Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Gündemde EYT, asgari ücret ve kara harekatı var

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
12 Aralık 2022 06:51 - Güncelleme : 12 Aralık 2022 08:47
Milyonların gözü Beştepe’de: Kabine Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Gündemde EYT, asgari ücret ve kara harekatı var

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyr. Çalışma hayatına ilişkin yasal düzenlemeler, toplantının ana gündem maddesi olacak. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret, EYT, memur ve emekliye yönelik çalışmalardaki son durumun da ele alınacağı öğrenilirken terörle mücadele kapsamında ve sınır ötesi operasyonları da masadaki sıcak gündemlerden birisi.

Milyonlarca vatandaş bugün Beştepe’den gelecek açıklamaları bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı kabinesi çalışma hayatına ilişkin yasal düzenlemeleri görüşecek. Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği zam oranı için çalışmalar sürüyor. Asgari Ücret​ Tespit Komisyonu'nun 14 Aralık'taki 2'nci toplantısı öncesinde son durum, Kabine Toplantısı​'nda değerlendirilecek.

EYT’DE YAŞ SINIRI​ OLACAK MI?

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde de takvim işliyor. En çok merak edilen konu, emeklilik için yaş şartının getirilip getirilmeyeceği. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları arasında görüş ayrılıkları olduğu ifade edilirken son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söyleyeceği ifade edildi. Düzenlemenin ay sonunda Meclis'e gelmesi bekleniyor.

SURİYE’NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşen ve Türkiye’nin sınırları boyunca 30 km terörist istemediklerini dile getiren Erdoğan’ın bu çağrısının da görüşüleceği toplantıda terörle mücadelede atılacak adımlar toplantının bir diğer gündem başlığı. Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik askeri operasyonlara ilişkin son durum değerlendirilecek.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
yaşar16 Aralık 2022 00:13

navaka yasası cıkdı eyetde cıkar aynı navaka yasası gibi

Sonraki Haber Yükleniyor...