Tgrt Haber

Asgari ücreti beğenmeyen Fatih Erbakan olması gereken rakamı duyurdu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Aralık 2023 18:50 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 18:51
Asgari ücreti beğenmeyen Fatih Erbakan olması gereken rakamı duyurdu

Asgari ücret tespit komisyonunun üçüncü toplantısı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan milyonların beklediği 2024 asgari ücreti açıkladı. Işıkhan asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak duyururken Cumhur İttifakı'nı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleyen Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'dan açıklanan ücrete tepki geldi. Erbakan aklındaki rakamı da açıklandı. 

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret​ Tespit Komisyonu'nu dün akşam gerçekleştirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​ asgari ücretin, 17 bin 2 TL olduğunu duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ sosyal medya hesabından asgari ücrete ilişkin paylaşım yaptı. Erdoğan, "2024 yılında asgari ücret, %49 artışla net 17.002 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" derken Yeniden Refah Partisi​'nden açıklanan ücrete tepki geldi. 

"EN AZ 23 BİN TL OLMALI" 

Erbakan yaptığı yazılı açıklamada, "2024 yılı için belirlenen asgari ücretin ülkemiz gerçeklerinden ne denli uzak olduğu açıkça görülmektedir" derken açıklanan ücretin en az 23 bin TL olması gerektiğini belirtti. 

Erbakan "İktidar, 2024 yılı asgari ücret rakamını 17 bin 2 TL olarak açıklamıştır. Yeniden Refah Partisi olarak emekçimizin bu gelir seviyesiyle yaşamasının mümkün olmadığını, belirlenmesi gereken asgari ücretin en az 23 bin TL olması gerektiğini kamuoyuyla paylaştık. Bugün 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını ifade eden gıda ihtiyacının 15 bin TL’ye, yoksulluk sınırının 46 bin TL’ye dayandığı hesap edildiğinde 2024 yılı için belirlenen asgari ücretin ülkemiz gerçeklerinden ne denli uzak olduğu açıkça görülmektedir.

17 bin TL asgari ücretin ülkemizin çalışan nüfusunun yarısını ve ailelerini sadece yoksulluğa değil, aynı zamanda gıda, kira, eğitim, giyim, ulaşım, elektrik ve ısınma gibi temel ihtiyaçlar bakımından yoksunlukla yüz yüze bırakmasına da yol açacağı açıktır." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vadandaş 7 Ocak 2024 19:35

hocam sana katılıyorum ama askeri ücret arttıkça benim ödediğim birimde artıyor ben serbest çalışıyorum birimi kentim ödüyorum çalışmadığım zaman borclanıyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...