Tgrt Haber

Sarıgül'den muhaliflere sert tepki: Aslan parçaları 14 Mayıs gecesi neredeydi? 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
09 Ağustos 2023 10:09 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 11:46

CHP’deki Genel Başkanlık yarışında Kılıçdaroğlu’nu destekleyen CHP milletvekili Mustafa Sarıgül’den parti içi muhaliflere sert tepki: “14 Mayıs gecesi neredeydiler? Yüzde 2 oy daha alınsa bunlar konuşulmayacaktı” dedi. 

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin ardından CHP’de başlayan ‘değişim’ rüzgarı esmeye devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başı çektiği grup, CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu​’nun değişmesi gerektiğini öne sürüyor. Öte yandan Kılıçdaroğlu’na yakın gruplar parti içinde yenilenmeden yana. Kılıçdaroğlu’nu destekleyen isimlerin başında gelen CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında kritik açıklamalarda bulunarak, “Kılıçdaroğlu 14 Mayıs sabahı yalnız bırakıldı” dedi. 

NEDEN KILIÇDAROĞLU’NDAN YANASINIZ?  

Sarıgül, Kılıçdaroğlu’nun arkasında durmasının nedenini şöyle açıkladı: “Kılıçdaroğlu’nun dürüstlüğü, devlet adamlığı, hakkaniyet duygusu, vicdanlı ve merhametli oluşu yanında durmamın nedenidir. Ecevit’ten sonra en fazla oy alan Genel Başkan kendisi. Kılıçdaroğlu kaybetmedi; bugün eleştirenler, yanında olmayanlara şunu söylemek isterim: Siz o dönemde Kılıçdaroğlu’nun yanındaydınız, beraberdiniz, çoğunuz adaydı, bakan olacaktınız... Kılıçdaroğlu yüzde 2 oyla almış olsaydı bunların hiçbiri konuşulmazdı. Eleştirinin hakkaniyetli olması gerekir. Önce çuvaldızı kendilerine batırsınlar. 190 bin 812 sandığın başına kimse konulmadı. İlk turda Kılıçdaroğlu yüzde 49,5 oy aldı, barajı geçemedi. O gece aslan parçaları, yiğitler neden Kılıçdaroğlu ile sokağa çıkmadı, 15 günü iyi değerlendirmediler. Başarı lider, kadro, projeden geçer. Kılıçdaroğlu, bir araya gelmeyecek isimleri bir araya getirdi. Yüzde 2 puan daha oy alsa bunların hiçbiri konuşulmayacaktı. Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyor, destekliyorum diyeceklerdi. 14 Mayıs gecesi neredeydiler? Kılıçdaroğlu çok yalnız bırakıldı” dedi. 

ÖZEL, KILIÇDAROĞLU’NUN KOLTUĞUNDA OTURUYOR 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile ilgili konuşan Sarıgül, şunları söyledi: “Özel şu an Kılıçdaroğlu’nun koltuğunda oturuyor. Parlamentodaki bütün milletvekillerine başkanlık yapsın diye görevlendirildi. Özel ile ilgili bilgi kirliği oluyor.  Özel, Kılıçdaroğlu ile tam bir anlayış ve dayanışma birliği içerisinde. CHP’nin diğer grup başkanvekilleri ile bir çalışma içindeler. Özel’in Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerde başarısı için bir mücadele vereceğine inanıyorum. Az bir süre kaldı.”

Kılıçdaroğlu, Erzincan'ı ziyaret etti

YERELDE İTTİFAKLAR OLACAK 

“CHP’de kurultay süreci başladı, delege seçimleri bitti, ilçe kongreleri yapılıyor” diyen Sarıgül, bir ay sonra il kongresinin olacağını belirterek “Önümüzdeki günlerde büyük kurultay tarihi kararı verilecektir. Yerel seçimlerle ilgili öyle bir kampanya, öyle adaylarla çıkılacak ki bunların hiçbirini konuşmayacağız” dedi.  Seçimler yaklaştıkça ittifakların yapılabileceğini belirten Sarıgül, pek çok partinin iç sorunlarla uğraştığını ve bazı konuşmaların parti içi siyasete yönelik olduğunun altını çizerek “CHP öyle adaylar koyar ki yerelde ittifaklar kendiliğinden olur” ifadelerini kullandı. 

CHP'NİN İBB İÇİN ADAY ARAYIŞI YOK 

Sarıgül, “Kılıçdaroğlu, sizi İBB Başkanlığına aday yaparsa olur musunuz?” sorusuna şöyle cevap verdi: “İmamoğlu çalışmalarını yapıyor, CHP İstanbul için bir belediye başkanı adayı arayışında değil. Benim arzum İmamoğlu’nun görevine devam etmesi ve başarıyla ikinci dönem daha kazanmasıdır.”

“CHP’ye kırgın olan seçmen haklıdır” diyen Sarıgül, şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu birinci turdan sonra yalnız bırakıldı. Hepimiz meydanlarda olacağız, içi yönelik değil dışa yönelik mücadele edeceğiz. Diğer parti başkanlarına bir şey demek haddime değil. İyi niyetle yola çıkıldı, biraz daha gayretli olunabilirdi. İkinci tura kalındığında tüm kadro sokağa çıkıp çalışmaları yapabilmeliydik. Herkes üzerine düşen sorumluluğu almalı.” 

SARIGÜL’DEN TOPLU ULAŞIMA ZAM YORUMU 

İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan zammı değerlendiren Sarıgül, “Ülkede ciddi bir ekonomik kriz var, benzin fiyatları çok yüksek, bu tekerlek nasıl dönecek. Arka arkaya gelen zamlar belediyelerimizi etkiliyor” diye konuştu.  

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...