Tgrt Haber

CHP'den istifa eden Aslı Baykal'dan AK Parti'nin davet sinyaline cevap

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
02 Kasım 2022 08:56 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 10:32
CHP'den istifa eden Aslı Baykal'dan AK Parti'nin davet sinyaline cevap

Önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğini duyuran CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, AK Parti cephesinden gelen davet sinyaline ilişkin açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal​'ın kızı Aslı Baykal​, parti yönetiminin son dönemdeki politikalarını gerekçe göstererek CHP​'den istifa etti.

Özellikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'nun başörtüsü açılımından rahatsız olduğu konuşulan Aslı Baykal, telefonuna gelen 'Siyasi parti üyeliğiniz sonlandırılmıştır' mesajını paylaşarak istifasını duyurdu.

AK PARTİ​'Lİ BAŞKANDAN DAVET MESAJI

CHP'den ayrılan Aslı Baykal'ın yeni bir parti kurma düşüncesi olmadığı öğrenilirken, eski CHP'li Savcı Sayan'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. AK Parti'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Deniz Baykal’ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal CHP’den istifa etmiş. CHP’nin ABD’ye teslim olduğu bir dönemde çok isabetli bir karar olmuş. Gün tam bağımsız Türkiye için mücadele etme günüdür. Allah yolunu ve bahtını açık etsin" ifadelerini kullandı.

Aslı Baykal’ın AK Parti’ye davet edilmesi gerektiğini savunan Savcı Sayan, “Gün, ömrünü Türkiye’ye adamış yerli, milli, cesur, yiğit ve bilge lider Sayın Tayyip Erdoğan’ın yanında bulunma günüdür. Yetkim olsa bugünden erkeni yok yerli ve milli Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ı AK Parti’ye davet ederim. Gün parti günü değil Türkiye günüdür" dedi.

https://twitter.com/SavciSayan/status/1587364071162236928

ASLI BAYKAL'DAN AK PARTİ AÇIKLAMASI

AK Parti yönetimi tarafından resmi bir adım atılmasa da dolaylı yoldan bir davet sinyali olarak algılanan bu açıklamalara Aslı Baykal'dan cevap geldi. Başka partiye geçmeyi düşünmediğini vurgulayan Aslı Baykal, babası Deniz Baykal'ın da partiden ayrılacağı iddiasını yalanladı.

BİR AÇIKLAMA DA DENİZ BAYKAL'IN OĞLUNDAN

Deniz Baykal'ın oğlu Ataç Baykal, katıldığı bir televizyon programında babasıyla yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Aslı Baykal'ın istifa edeceğini babasına söylemediğini belirten Ataç Baykal, "Onun istifası Deniz Baykal ve ailesini bağlayıcı bir görüş değil. Babam CHP'den istifa etmeyi düşünmüyor, herkese de sakın istifa etmeyin telkininde bulunuyor" dedi.

Kaynak: TGRT Haber / İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...