Tgrt Haber

ATA İttifakı dağıldı! Oğan ve Özdağ artık sadece kendi adlarına karar alacak

22 May 2023 17:00 - Güncelleme : 22 May 2023 17:38
ATA İttifakı dağıldı! Oğan ve Özdağ artık sadece kendi adlarına karar alacak

ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın kimi destekleyeceğini açıklamasının ardından Zafer partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan bir hamle geldi. Özdağ, ATA İttifakı'nın dağıldığını söyleyerek yarın açıklama yapacağını bildirdi. Zafer Partisi'nden yapılan açıklamada da, bugünden itibaren taraflarının sadece kendi adlarına karar alacakları belirtildi.

Türkiye 6 gün sonra cumhurbaşkanını seçmek için yeniden sandığa gidecek. İlk turda Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan​ 49,51 oy alırken Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​ yüzde 44.89, ATA İttifakı adayı Sinan Oğan 5,17 oy aldı. Seçimlerinin 2. tura kalmasının ardından en çok, ATA İttifakı'nın kime destek vereceği konuşuldu.

ATA İttifakı adayı Sinan Oğan, bugün saat 17.00'da kameralar karşısına geçerek 2. tur seçimde Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini söyledi. Oğan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekliyorum. Bize oy verenleri ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemeye davet ediyorum" dedi.

Halk Tv'nin haberine göre; Özdağ da, cumhurbaşkanlığı seçimin 2. turunda kimi destekleyeceğini yarın yapacağı basın açıklamasında duyuracak.

ATA İttifakı dağıldı! Oğan ve Özdağ artık sadece kendi adlarına karar alacak

Konuya ilişkin Özdağ şu ifadeleri kullandı:

"Sinan Bey bugün açıklama yapacak. Biz ise açıklamamızı yarın sabah 11.00 civarında Zafer Partisi Genel Merkezi’nde yapacağız. Açıklamamızda hangi adayı desteklediğimizi kamuoyuna duyuracağız. Kamuoyunun da bildiği gibi Ata İttifakı dağılmıştır."

Öte yandan, Zafer Partisi tarafından basın mensuplarına şu açıklama yapıldı:

Değerli Basın Mensupları, Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, yarın (23 Mayıs) saat 11.00’da Zafer Partisi Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin partimizin kararını açıklayacaktır. Siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyarız.

OĞAN 'ERDOĞAN'I DESTEKLEYECEK

2. tur seçiminde Erdoğan'a destek vereceğini açıklayan Sinan Oğan, dün akşam yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu ile ilgili tutumumuzu yarın saat 17.00'da düzenleyeceğimiz bir basın toplantısı ile açıklayacağız. Yaptığımız istişarelerin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yarınki görüşmeler ve istişareler de tamamlandığında artık kararımızı netleştirip, bunu Türk milletinin aziz evlatları ile paylaşmış olacağız. Kararımızı herhangi bir saikle değil, Türk milletinin geleceği, ülkemizin birlik ve bütünlüğü ile istikrarının önemli olacağını, ayrıca meselelere farklı beklentiler ile değil, ilkeler bazında baktığımızın da bilinmesini isteriz."

PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Zafer Partisi sosyal medya hesabı Twitter'dan, konuya ilişkin paylaşım yapıldı. Yapılan açıklamada, bugünden itibaren ATA İttifakı taraflarının sadece kendi adlarına karar alacakları belirtildi.

Yapılan paylaşım şu şekilde:

"Aziz Türk Milleti, Ata İttifakı, ortak karar alma ve hareket etme tercihlerinden vazgeçmiştir. Bugünden itibaren, taraflar sadece kendi adlarına karar alacaktır. Bu sebeple Zafer Partisi'nin kararını, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ, yarın saat 11.00'de düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur..."

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...