Tgrt Haber

AYM Yeniden Anavatan Partisi kararını verdi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Eylül 2023 11:40 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 11:52
AYM Yeniden Anavatan Partisi kararını verdi

Anayasa Mahkemesi (AYM), Anavatan Partisi'nin sonradan kurulan 'Yeniden Anavatan Partisi'nin kendisini taklit ettiği gerekçesiyle yaptığı başvuruyu değerlendirdi. AYM, Yeniden Anavatan Partisi’nin kullandığı ismi ve amblemin mevcut partiye benzediğini ve siyasi partiler sicilinden kaldırılmasına karar verdi. 

Anavatan Partisi​, sonradan kurulan ve kullandığı isim, rumuz ve ambleminin kendi partilerine benzediği gerekçesiyle Yeniden Anavatan Partisi için Anayasa Mahkemesi​'ne başvurdu. 

AYM ANAVATAN'I HAKLI BULDU 

Başvuruyu inceleyen AYM, Yeniden Anavatan Partisi’nin isim, rumuz ve ambleminin iltibasa mahal verecek (karışıklığa sebep olmak) şekilde Anavatan Partisi’nin isim, rumuz ve amblemi ile benzer olması sebebiyle 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 104. maddesinin üçüncü fırkası gereğince hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terkinine (silinmesine) oy birliğiyle karar verdi. 

Anayasa Mahkemesi'nin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

AYM Yeniden Anavatan Partisi kararını verdi

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...