Tgrt Haber

Bahçeli, 'Önce CHP sonra MHP'

15 Ağustos 2015 06:42
Bahçeli, 'Önce CHP sonra MHP'

MHP lideri Bahçeli, AK Parti ile CHP'nin son bir kez bir araya gelmesini istedi, sorumluluktan kaçmayacaklarını belirtti: Şartlarımızın kabulü halinde gövdemizi bile taşın altına koyarız.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon trafiğinin sonuçsuz kalmasının kimseye yarar sağlamayacağını dile getiren Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "45 günlük Anayasal takvimin bitmesine sayılı günler kalmıştır. Türkiye’nin kazanması, düştüğü tehlikeli girdaptan kurtulması için AKP ile CHP şanslarını bir kez daha ve samimiyetle denemelidir. Bu şartlar altında Türkiye hükümetsiz bırakılmamalıdır. AKP ile CHP’nin son defa bir araya gelerek koalisyon düğümünü çözmeleri tarihi bir zorunluluk, milli bir sorumluluktur. Şayet bu olmayacaksa, 17 Ağustos Pazartesi günü Sayın Ahmet Davutoğlu'yla planlı randevusunu gerçekleştirecektir. Kamuoyuyla paylaştığımız ilke ve şartlarımızın kabulü halinde, önce ülkem ve milletim diyen MHP değil elini, gövdesini taşın altına koymaya kararlıdır. Hiçbir şey bitmiş gibi düşünülmemelidir.

'İstenirse 3-5 günde kurulur'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, öne sürdükleri şartların kabul edilmemesi durumunda AK Parti ile görüşmenin anlamı olmadığını, ancak koalisyon niyeti varsa bunun 3-5 günde sonuçlanacağını açıkladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...