Tgrt Haber

Bahçeli, 'Onları vatandaşlıktan çıkaralım'

19 Nisan 2016 13:28
Bahçeli, 'Onları vatandaşlıktan çıkaralım'

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda AK Parti ve CHP'ye çağrıda bulunan MHP lideri Bahçeli, terör örgütüne destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında parti içindeki muhaliflere sert tepki gösterdi. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda AK Parti ve CHP'ye çağrıda bulunan Bahçeli, "Terör örgütü maşası olmuş kim varsa bunları da vatandaşlıktan çıkaralım" dedi. Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Türk milleti iki ateş arasındadır"

Şu günlerde yüreğimiz her dakika başka bir acıyla kavrulurken gözlerimiz her an bir üzüntüyle yaşarmaktadır. Bir şahadet haberini bir başkası takip etmektedir. Türkiye'miz frensiz bir şekilde yokuş aşağı gitmektedir. Türk milleti iki ateş arasındadır. Bir tarafta yolsuzluk ve yoksullaşma diğer tarafta cinayet şebekelerinin saldırıları fazlalaşmaktadır.

274 günde 179 polisimizi, 267 askerimizi, 10 korucumuzu, 19 sivil memuru vatan evladını şehit verdik. 20 Temmuz'dan bu yana 250'ye yakın sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Şehitlere ve teröre kurban giden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

PKK efendilerinden aldığı öldürme talimatını birer birer uygulamaktadır. Türklüğü tarihten silmek isteyen mihraklar sıraya girmiştir. Türksüz millet özlemi çekenler kıpır kıpırdır. Türk milleti bu oyunu yutmaz.

"Vatandaşlıktan çıkaralım"

Dokunulmazlıkların kaldırılması için daha neyi bekliyoruz teröristlerin namlusunu temizleyen PKK yedeklerini adalete teslim etmeyeceğiz de turşularını mı kuracağız. AK Parti geçen hafta kanun teklifini Meclis'e sunmuştur kanun teklifi bu hafta içinde Karama Komisyon'da görüşülecek ardından Genel Kurul'da görüşülecektir.

Dokunulmazlığın kaldırılması talep edilen bütün milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması gündemdedir. Bize göre teröre bulaşan milletvekillerinin dokunulmazlığı acilen kaldırılmalıdır. MHP destek verecektir.
Kimin hakkında ne iddia ediliyorsa Türk yargısı son ve kesin hükmünü vermelidir. MHP'nin durumu berraktır. Anamuhalefet lideri de AK Parti'nin teklifine destek vereceklerini açıklamıştır. AK Parti ve CHP'ye sesleniyorum madem irade açıktır hiçbir mazerete sığınmaksızın dokunulmazlıkları tek hamlede kaldıralım bu fırsatı kaçırmayalım fezlekeli teröristleri adaletin karşısına çıkaralım. Terör örgütü maşası olmuş kim varsa bunları da vatandaşlıktan çıkaralım.

"Müslümanların feryadını dindirmek boynumuzun borcudur"

İslam Zirvesi'ne 56 ülke katılmıştır. İslam İşbirliği Teşkilatı 1969'da kurulmuştur. Uluslararası alanda faaliyet gösteren en önemli platformlardan birisidir. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu Bey, genel sekreterlik görevini yürüterek 2013'te Medeni'ye devretmiştir. Eşitsizliklerle açılan uçurumlar, adaletsizliklerle kanayan yaralar, haksız hukuksuz yönetimlerle tırmanan çatışmalar İslam ülkelerini yakından tehdit etmektedir. Doymayan, gülmeyen, giyinmeyen, barınmayan Müslümandır. Varlık ve kaynakları sömürülen yine Müslümandır. Yeraltındaki zenginlikler yeryüzüne çıkınca dar bir zümrenin eline geçmektedir. Petrol ve gaz uğruna savaşlar, katliamlar, soykırımlar yapılmaktadır. İslam ülkeleri etnik ve mezhebi kökenli terör karanlığındadır.

Müslümanların feryadını dindirmek boynumuzun borcudur. Terör örgütlerinin hedefinde olanları kaderine terk etmek suça ortak olmaktır. İslam kılıfı altında terör örgütlerine yaşam alanı tanınmazsa yaşanan dramatik dönem bıçak gibi kesilecektir. Bu kapsamda İstanbul odaklı polis işbirliği ve koordinasyon merkezinin kurulması olumlu netice verebilecektir.

"Ezip geçeriz"

Köşelerini paralel kurşunu gibi kullananlar kullansın biz bildiğimizi okuyacağız. Ne okyanus ötesi elemanları, ne siyasi senaristler şehit yadigarı bu kutlu çatıyı uçuramayacaklardır. Allah'ın izniyle alayına yeteriz, biz başarmaya karar verdik, biz iktidara gelmeye söz verdik. Yolumuza kim çıkarsa ezip geçeriz.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...