Tgrt Haber

Son dakika! MHP lideri Bahçeli'den sandık mesajı: Biz seçime hazırız

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
14 Ocak 2023 14:50 - Güncelleme : 14 Ocak 2023 15:56
Son dakika! MHP lideri Bahçeli'den sandık mesajı: Biz seçime hazırız

Son dakika haberi: Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, partisinin Ankara Kızılcahamam'daki seçim kampında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erken seçim konusunda Cumhurbaşkanlığından gelecek değerlendirmeyi beklediklerini söyleyen Devlet Bahçeli, seçime hazır olduklarının mesajını verdi. Başörtüsüne anayasal güvence konusunun Meclis'te kabul edilmesinin sağlıklı olacağını belirten Bahçeli, aksi bir durumda referanduma gidileceğini bildirdi. İttifakların genişlemesine sıcak baktığını kaydeden MHP lideri, 6'lı masaya da eleştiride bulundu.

MHP​'nin Ankara'nın Kızılcahamam​ ilçesinde düzenlenen ‘seçim’ kampı başladı. Milletvekilleri, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı için Kızılcahamam ilçesine gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli​, birtakım ziyaretlerin ardından toplantının yapıldığı otele geçti. 

Seçime hazırlık kapsamında teşkilatın attığı adımların değerlendirildiği toplantıda Bahçeli'den dikkat çeken açıklamalar geldi. 

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE 

Başörtüsüne Anayasal güvence konusunu değerlendiren Devlet Bahçeli, "Anayasanın 3 maddelik olan başörtüsü mevzusu perşembe günü komisyonda görüşülecek. Cumhur İttifakı​ o değişikliği yapmakta kararlı. 400'ün üzerinde oy ile çıkarsa sağlıklı olur. Olmazsa referanduma gidilir. Muhalefeti dikkate almadan yola devam ediyoruz" diye konuştu.

Son dakika! MHP lideri Bahçeli'den sandık mesajı: Biz seçime hazırız

CUMHUR İTTİFAKI VE 6'LI MASA YORUMU

Cumhur İttifakı'nın genişleyip genişlemeyeceği hakkında konuşan MHP lideri Bahçeli, "İttifaklar kurulmuş, hepsi 85 milyonu kucaklamaya çalışıyor. Genişleyebildikleri kadar genişlesinler. 85 milyon az bir rakam değil" ifadelerini kullandı. Bahçeli, seçimlere yönelik parti programı hakkında ise, "Bizim programımız ile cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi örtüşmüştür. MHP programı ile cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini karşılaştırdığımızda güfte ile beste örtüşmüştür" şeklinde konuştu.

Altılı masayı da eleştiren MHP lideri, "Ben bir formülünü buldum. Onun formülü şu; altı çarpı sıfır eşittir sıfır. 6'lı masa bugüne kadar on toplantı yaptı. Yeni bir toplantı yapacaklar. Bu denklemi o toplantının sonucu üzerine kurdum" dedi.

'SEÇİME HAZIRIZ'

Seçim​ tarihinin öne alınıp alınmayacağı konusunda değerlendirmede bulunan Devlet Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi nasıl bir değerlendirme yapar onu bekleyeceğiz. Biz seçime hazırız" şeklinde görüş belirtti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın adaylık açıklamalarını değerlendiren Bahçeli, “Bizim adayımız belli kararımız net. Başkaları bizi ilgilendirmiyor” vurgusunu yaptı.

AK PARTİ İLE ORTAK MİTİNG YAPILACAK MI?

MHP Genel Başkanı Bahçeli, AK Parti ile ortak miting yapılması durumuna ilişkin, “Ona bir şey diyemiyorum. Biz kendi mitinglerimizi yapıyoruz ama diğerlerinin de zaten faaliyetleri her gün bir miting gibi geçiyor. Cumhurbaşkanı bir yere tesis açarken en az bir miting kadar coşkulu kalabalık topluyor” açıklamasını yaptı.
Partisinin Sivas’ta başlattığı “2023’e Doğru, Aday Belli Karar Net" mitinglerinin devam edeceğini dile getiren Bahçeli, “9 il merkez olmak üzere, her ilde de merkeze bağlı 5 il temsilcileri de katıldı. Demek ki 45 ile ulaşıldı. Şimdi seçim süreci açıklanırsa o zaman her gün bir yerde olacağız” cümlelerine yer verdi.

Son dakika! MHP lideri Bahçeli'den sandık mesajı: Biz seçime hazırız

MHP'NİN SEÇİM KAMPI

Bahçeli başkanlığındaki oturumlarda sunumların gerçekleştirildiği toplantılarda milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimine hazırlık çerçevesinde atılan adımlar konuşuluyor. Genel merkez ve teşkilat çalışmalarının da gözden geçirildiği toplantılarda seçim beyannamesi üzerinde değerlendirmeler yapılıyor.

MHP’nin “Adım Adım 2023” temalı programlarının da ele alınacağı kampta, parti kurmaylarınca sahada elde edilen veriler sonucunda hazırlanan raporlar analiz ediliyor.
Kampta ele alınan iç ve dış gelişmeler çerçevesinde ekonomiden terörle mücadeleye, dış politikadan küresel gelişmelere kadar Türkiye'yi ilgilendiren konular değerlendirilecek.

TBMM’nin yeni yıldaki faaliyetlerinin de gözden geçirildiği kamp yarın sona erecek.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sedat 14 Ocak 2023 15:28

Liderimizle 2023 seçimlerine hazirsak Allah yardımcımız olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...