Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Akar'dan Suriye'ye kara harekatı mesajı: Teröristlere müsamaha gösterilmeyecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 Aralık 2022 21:14 - Güncelleme : 09 Aralık 2022 22:39
Son dakika! Bakan Akar'dan Suriye'ye kara harekatı mesajı: Teröristlere müsamaha gösterilmeyecek

Son dakika haberi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 24 Temmuz 2015'ten bu yana 37 bin, bu yılın başından beri ise 4 bin teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Akar, Suriye'nin kuzeyine yönelik olası kara harekatına ilişkin ise "Hiç kimse sınırımızın dibinde yuvalanmış teröristlere müsamaha gösterilmesini beklemesin. Bir operasyon, teknik, taktik ve matematik konusudur." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar​, TBMM'de yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Sınır güvenliği ve terörle mücadeleye ilişkin önemli mesajlar veren Akar, 24 Temmuz 2015'ten bu yana 37 bin, bu yılın başından beri ise 4 bin teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

FETÖ'cülerin hain darbe girişimi sonrası TSK​'dan kaç FETÖ'cünün ihraç edildiğini de açıklayan Akar, "TSK'nden bugüne kadar 10 bini Bakan onayı ile olmak üzere toplam 24 bin 700 kişi ihraç edilmiştir" dedi. 

Suriye​'nin kuzeyine gerçekleştirilmesi planlanan kara harekatına ilişkin de konuşan Akar, çok net ifadeler kullandı. Harekatı engellemeye çalışan ülkelere de seslenen Akar, "Hiç kimse bizden sınırımızın dibinde yuvalanan teröristlere karşı müdamaha beklemesin" ifadelerini kullandı. 

Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları:

Türk Silahlı Kuvvetleri, kimyasal silah ve mühimmat geliştirmemekte, üretmemekte, stoklamamakta, kullanmamaktadır. Envanterde uluslararası hukuk ve anlaşmalarla yasaklanmış olan hiçbir silah ve mühimmat asla bulundurulmamaktadır.

"2015'TEN BU YANA 37 BİN TERÖRİST ETKİSİZ"

İçeride ve dışarıda yapılan diğer bir kara propaganda da terörle mücadelemizin Kürt kardeşlerimize karşı olduğu iftirasıdır. Bu yalandır, bu alçaklıktır. 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar; yurt içinde, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 37 bin, bu yılın başından itibaren ise 4 bin civarında terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Her geçen gün alınan ilave tedbirlerle sadece 1 Ocak'tan itibaren hudutlarımızda 250 bin kişinin geçişi engellenmiş; yakalanan 7 bin 600 düzensiz göçmen ile 800 terörist kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir.

TSK'DAN KAÇ FETÖ'CÜ İHRAÇ EDİLDİ?

15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren FETÖ iltisakı nedeniyle TSK'nden bugüne kadar 10 bini Bakan onayı ile olmak üzere toplam 24 bin 700 kişi ihraç edilmiştir. FETÖ ile mücadelemize, elde edilen yeni bilgi, belge ve verilerle bir bütün hâlinde kararlılıkla devam edilmektedir. 

KİMYASAL SİLAH İDDİASI

TSK, kimyasal silah-mühimmat geliştirmemekte, üretmemekte ve kullanmamaktadır. Envanterde anlaşmarla yasaklanmış olan hiçbir silah ve mühimmat asla bulunmuyor.

SURİYE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

Hiç kimse bizden sınırımızın dibinde yuvalanan teröristlere karşı müdamaha beklemesin. Bir operasyon teknik, taktik ve matematik konusudur. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için uygun yerde ve zamanda gerekli her türlü tedbiri almıştır, alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

EGE VE DOĞU AKDENİZ'DEKİ GERGİNLİK

Kıbrıs, Ege ve Doğu Akdeniz'de hiçbir oldubittiye müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Beklentimiz Yunan siyasi ve askeri şahısların kışkırtıcı tavırlarından derhal vazgeçmeleridir

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...