Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Akar 'zaruret ortaya çıktı' diyerek duyurdu: Toplantı yarın yapılacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 May 2023 20:00 - Güncelleme : 04 May 2023 20:30
Son dakika! Bakan Akar 'zaruret ortaya çıktı' diyerek duyurdu: Toplantı yarın yapılacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl girişimine ilişkin yaptığı açıklamada, bakan yardımcılarının toplantısı öncesinde BM, Türkiye, Rusya, Ukrayna’dan teknik personelin katılacağı toplantının zaruriyeti ortaya çıktığını söyledi. Yarın bir tahıl toplantısının yapılacağını belirten Akar, İstanbul'da yapılacak bu toplantının ardından da önümüzdeki hafta bakan yardımcılarının toplantısının gerçekleşeceğini aktardı.

Rusya​'nın Ukrayna​'yı işgal girişiminin ardından ortaya çıkan tahıl krizi​, tüm dünyayı tedirgin etmişti. Türkiye​'nin girişimleri sonucu birçok kez aşılan tahıl krizinde anlaşma imzalanarak tahılların dünyaya dağıtılmasına başlanmıştı. 2 ay daha uzatılan ve 18 Mayıs'ta sona erecek tahıl koridoru anlaşması için Türkiye yine deverede. Tüm dünyayı yakından ilgilendiren meseleye ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önemli açıklamalarda bulundu.

"İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE GAYRETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere ilgili bakanlıkların görüşmelerinin ardından “tahıl girişimi”nin süresinin 18 Mayıs’a kadar uzatıldığının altını çizen Bakan Akar, “Bu süre bitmeden önce görüşmelerimizi olabildiğince hızlandırmak suretiyle bunu tekrar herhangi bir aksaklığa meydan vermeksizin istikrarlı bir şekilde devamı için gayretlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

"TOPLANTININ YAPILMASININ ZARURUİYETİ ORTAYA ÇIKTI"

Yarın yapılması planlanan toplantıya yönelik ise Akar “Yarın yapmayı planladığımız bakan yardımcılarının toplantısı yerine teknik düzeyde bir toplantı yapılacak. Bakan yardımcılarının toplantısı öncesinde BM​, Türkiye, Rusya, Ukrayna’dan teknik personelin katılacağı bir toplantının yapılmasının zaruriyeti ortaya çıktı. Yarın bu toplantı yapılacak. Bu toplantının ardından da önümüzdeki hafta bakan yardımcılarının toplantısı söz konusu olacak” açıklamasında bulundu.

Bakan yardımcılarının yapacağı toplantının gündemine ilişkin de bilgi veren Akar, şunları kaydetti:

“Bir taraftan tahıl sevkiyatı görüşülürken diğer taraftan da orada kalan bazı Türk bandralı gemiler var. O gemilerin tahliyesi de gündeme alınacak. Bunların hepsini birlikte çalışarak bir gündem oluşturacağız ve bu gündemi de bakan yardımcıları görüşecek daha sonra karara bağlanacak. Özellikle Afrika’daki istikrara çok önemli katkısı olmasından dolayı tahıl girişiminin hızlı, güvenli ve planlı şekilde devam etmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Yarın teknik düzeydeki toplantı önümüzdeki hafta da bakan yardımcılarının toplantısıyla bu konunun planlı şekilde devam edeceğini değerlendiriyoruz.”

"TOPLANTILARI İSTANBUL'A PLANLADIK"

Toplantıların yerine yönelik soruya “Hem teknik toplantıyı hem bakan yardımcılarının toplantısını İstanbul’a planladık” cevabını veren Akar, tahıl girişiminin süresinin uzatılıp uzatılmayacağına yönelik değerlendirmesinin sorulmasına üzerine ise “Görüşmelerden, konuşmalardan aldığımız izlenim bu çalışmaların olumlu şekilde sonuçlanacağı yönünde. Bunun için çalışıyor, buna gayret gösteriyoruz” cevabını verdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...