Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Akar'dan Ukraynalı mevkidaşına acil ateşkes çağrısı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Ocak 2023 17:50 - Güncelleme : 11 Ocak 2023 18:39
Son dakika! Bakan Akar'dan Ukraynalı mevkidaşına acil ateşkes çağrısı

Son dakika haberi: Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukraynalı mevkidaşı Oleksii Reznikov ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Daha fazla can kaybının yaşanmaması, bölgede huzur ve istikrarın yeniden tesis edilebilmesi için acilen ateşkes ilan edilmesinin önemini vurgulayan Bakan Akar, Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini söyledi.

Vladimir Putin​'in 24 Şubat sabahı verdiği saldırı emriyle Rus ordusunun Ukrayna​'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor... Savaşın ilk gününden bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın iki ülkeninin lideri Putin ve Zelenskiy​ ile gerçekleştirdiği görüşmeler sayesinde başka esir takası olmak üzere tahıl sevkiyatına kadar bir çok sorun bitme noktasına geldi. Dünyanın da Türkiye​'yi takdirle karşıladığı arabulucuğu rolünü sürdürürken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kirik bir görüşme daha gerçekleştirdi. Bakan Akar,  Ukraynalı mevkidaşı Oleksii Reznikov ile görüştü.

"TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEK"

Daha fazla can kaybının yaşanmaması, bölgede huzur ve istikrarın yeniden tesis edilebilmesi için acilen ateşkes ilan edilmesinin önemini vurgulayan Bakan Akar, Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini belirtti. 

Bakan Akar, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türkiye'nin bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda her seviyede bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edeceğinin altını çizdi.

TAHIL SEVKİYATI VURGUSU

Karadeniz Tahıl Girişimi belgesi kapsamında kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi çalışmaları ile bugüne kadar Ukrayna limanlarından yaklaşık 17 milyon ton tahılın ihtiyacı olan ülkelere emniyetle sevk edildiği, sağlanan girişimin aksaksız bir şekilde devam etmesinin büyük önem arz ettiği ifade edildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...