Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Akar'dan enkazdan 326 can kurtaran Mehmetçiğe ziyaret

28 Şubat 2023 11:45 - Güncelleme : 28 Şubat 2023 12:22
Son dakika! Bakan Akar'dan enkazdan 326 can kurtaran Mehmetçiğe ziyaret

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, hemen bölgeye intikal eden ve 362 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkaran Mehmetçik'e tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Akar, "Tüm zorluklara rağmen ilk andan itibaren halkımızın yanına koştunuz. Alınlarınızdan öpüyor, sizleri kutluyorum." dedi.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 11 ili etikleyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye​'yi derinden sarstı. Büyük bir yıkıma neden olan ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremlerde on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremin olduğu ilk andan itibaren millet ve devlet el ele vererek bölgedeki yaraları bir an önce sarmak için büyük çaba sarf ediyor. Bölgeye giden Mehmetçik​ de varını yoğunu ortaya koydu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 29 arama kurtarma köpeğinin de destek verdiği arama kurtarma timleri, deprem​ bölgesinde 326 kişiyi enkaz altından sağ çıkardı.

Kahraman Mehmetçik'in bu başarısı nedeniyle deprem bölgesinde görev alan time Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tebrik ziyareti gerçekleştirdi.  Antakya'daki çalışmaları inceleyen Akar, depremin ardından zorlu hava şartları ve ulaşım koşullarına rağmen Hatay'a gelerek hemen arama kurtarma çalışmalarına başlayan Doğal Afet Arama Kurtarma Taburunun çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

"ALINLARINIZDAN ÖPÜYOR, SİZLERİ KUTLUYORUM"

Depremin ardından 24 kişiyi enkaz altından kurtaran personeli, kahramanlıkları ve fedakarlıklarından dolayı tebrik eden Hulusi Akar, "Büyük fedakarlık ve kahramanlık gösterdiniz. Tüm zorluklara rağmen ilk andan itibaren halkımızın yanına koştunuz. Alınlarınızdan öpüyor, sizleri kutluyorum" dedi.

"ASKER SİVİL HERKES OMUZ OMUZA"

Bakan Akar, büyük bir felaketle karşılaşıldığını belirterek, "Mehmetçik, depremle mücadele konusunda da büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla ilk andan itibaren milletinin yanında, görevinin başında yer almıştır. Acımız büyük, bu yarayı milletçe hep beraber saracağımıza inanıyorum. Asker sivil herkes omuz omuza gerekeni yaptı, yapacak." diye konuştu.​​​​​​

Son dakika! Bakan Akar'dan enkazdan 326 can kurtaran Mehmetçiğe ziyaret

Akar, enkaz altındaki 19 kişiyi tespit eden "Pamel" ve "Pazı" olmak üzere taburdaki arama kurtarma köpekleri ile de yakından ilgilendi.

40 BİNDEN FAZLA MEHMETÇİK BÖLGEDE GÖREVDE

 Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı tarafından deprem bölgelerine görevlendirilen 57 tabur ve 100 arama kurtarma timi, toplam 40 binden fazla Mehmetçik, uzman ve teknik personel, bölgedeki görevlerini sürdürüyor.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...