Tgrt Haber

Bakan Akar'dan F-16 kokpitinden Yunanistan'a gövde gösterisi: Mücadelemize Çanakkale ruhu ile devam edeceğiz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Eylül 2022 11:58 - Güncelleme : 02 Eylül 2022 12:34

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığının yeni uçuş eğitim yılının açılışını Ege'nin kuzeyine yaptığı özel uçuşla Yunanistan'a gövde gösterisi yaptı. Bakan Akar uçuş sonrası yaptığı açıklamada, "Mücadelemize Çanakkale ruhu ile devam edeceğiz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar​, beraberindeki 1. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Hava Kuvvetleri Komutanlığının 2022-2023 Eğitim Uçuş Eğitim Yılı Töreni'ne katıldı. Bakan Akar, yeni uçuş eğitim yılının açılışını Ege'nin kuzeyine yaptığı özel uçuşla gerçekleştirdi. 

"TÜM AZİZ ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Çanakkale​ Boğazı üzerinden uçan Akar, Şehitler Abidesi'ni selamladı. Akar, burada "Ceylan 30" çağrı kodu ile koldaki diğer personele hitap ederek, "Başta Çanakkale’de yatan şehitlerimiz olmak üzere tüm aziz şehitlerimize layık olmaya çalışacağız, mücadelemize Çanakkale ruhu ile devam edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Akar, bugüne kadar gerçekleştirdikleri başarılı görevlerden dolayı personeli kutlayarak yeni uçuş yıllının da başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Bakan Akar'dan F-16 kokpitinden Yunanistan'a gövde gösterisi: Mücadelemize Çanakkale ruhu ile devam edeceğiz

"ŞIMARIKLIKLARINA HER ZAMAN, HER YERDE CEVAP VERECEĞİZ"

Öte yandan 1. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki “Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni”nde konuşan Bakan Akar, Yunanistan​'a sert ifadelerle yüklendi. Yunanistan'ın Türk F-16​'larına tacizini düşmanca olarak değerlendiren Akar, "NATO, ülkeler nezdinde Yunanistan’ın yalancılığını ve inkarcılığını takip ediyor. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Akar konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

''Bunlar son derece düşmanca, yanlış hareketler. Bunlarla alakalı da gerek NATO’daki gerekse buradaki ilgili bütün yetkililer her türlü girişimde bulunarak NATO, ülkeler nezdinde Yunanistan’ın yalancılığını ve inkarcılığını takip ediyor. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz.

Yunanistan’ın bu şımarıklığına her zaman, her yerde mutlaka cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz. Hiçbir şekilde haklarımızda, menfaatlerimizde geri adım atmamız söz konusu değil. Ülkemizin, milletimizin hak alaka ve menfaatlerini bugüne kadar hassas şekilde koruduk, korumaya devam edeceğiz.

Bakan Akar'dan F-16 kokpitinden Yunanistan'a gövde gösterisi: Mücadelemize Çanakkale ruhu ile devam edeceğiz

"NATO VE MÜTTEFİKLERİMİZİN OBJEKTİF OLMALARINI BEKLİYORUZ"

NATO’nun ve üçüncü ülkelerin de Yunanistan’ın yaptıklarını görmesi lazım. Yunanistan konusunda tüm müttefiklerimizi ikaz ettik. Objektif olmalarını bekliyoruz. Buradaki eylemlerin, söylemlerin dostlukla, müttefiklikle alakalı olmadığını bilmelerini istiyoruz. Türkiye olarak NATO’ya ve müttefiklerimize yük değil onların yükünü alan ülke olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...