Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Akar'dan Mehmetçik'e talimat: Terörist neredeyse hedefiniz orası

29 Eylül 2022 21:55 - Güncelleme : 29 Eylül 2022 23:33
Son dakika! Bakan Akar'dan Mehmetçik'e talimat: Terörist neredeyse hedefiniz orası

Son dakika haberi: Irak'ın kuzeyi ve sınır hattındaki askerlerle toplantı yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mehmetçik'e "Terörist neredeyse hedefiniz orası" talimatını verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar​, beraberindeki komutanlarla Şırnak​'ta, 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığını ziyaret etti. Tümen Komutanlığına atanan Tümgeneral Halil Soysal'a, yeni görevinde başarı dileyen Akar, sınır ötesinde ve sınır hattında görevli birliklerin komutanları ile video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda bir araya geldi.

"TERÖRİST NEREDEYSE HEDEFİNİZ ORASIDIR"

Sahadaki son duruma ilişkin bilgi alan Bakan Akar, talimatlarda bulundu. Toplantıda, Irak'ın kuzeyi ve sınır hattındaki birliklerin komutanlarıyla görüşen Akar, "Terörist neredeyse hedefiniz orasıdır" talimatını verdi.

"MEHMETÇİK TERÖRİSTLERİN ENSESİNDE"

Öte yandan gündüz saatlerinde Şırnak'ta açıklamalarda bulunan Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri​'nin en yoğun günlerini yaşadığını vurguladı. Mehmetçik'in nefesinin teröistlerin ensesinde olduğunu belirten Bakan Akar, " En son terörist etkisiz hale getirilnceye kadar mücadele sürecek. Terörü bitirmeye kararlıyız, rehavet yok. PKK​ hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir" ifadelerini kullanmıştı.

140 KM DERİNLİKTE HAREKAT

TSK'nın 27 Eylül'de 140 kilometre derinlikte hava harekatı yaptığını belirten Bakan Akar, Irak'ın kuzeyindeki Asos'ta 16 terörist mağarası, sığınağı ve sözde komuta yerininin vurulduğunu açıklamıştı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...