Tgrt Haber

Bakan Bozdağ: Başka Sılalar olmasın diye konuyu titizlikle takip edeceğiz

18 Şubat 2022 15:21 - Güncelleme : 18 Şubat 2022 15:31
Bakan Bozdağ: Başka Sılalar olmasın diye konuyu titizlikle takip edeceğiz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Giresun’da eski nişanlısı tarafından vahşice öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün babası ile telefonla görüştü. Bozdağ telefonda, Sıla olayının gelişmelerinin yakinen takipçisi olacağım. Yeni Sıla’lar olmasın diye de büyük bir çabanın içerisinde olacağız” dedi.

Türkiye üç gündür Giresun’da eski nişanlısı tarafından katledilen 16 yaşındaki Sıla Şentürk’e ağlıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı’nın cep telefonunu arayarak acılı babaya taziyelerini iletti.

Bakan Bozdağ, “Başınız sağ olsun, Rabbim sabırlar versin. Sıla sadece sizin yüreğinizi yakmadı, emin olun 84 milyon her bir Türk vatandaşının yüreği yandı. Çok üzüldük, Allah sizlere sabır versin. Sıla kızımızı cenneti ve cemali ile mükafatlandırsın inşallah” dedi.

“BU KONUNUN YAKİNEN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Bakan Bekir Bozdağ, vahşice işlenen cinayetinin ardından yaşanacak gelişmeleri yakinen takip edeceklerini belirterek, “Bu konunun her aşamasında yakın takipçisi olacağım, yeni Sıla’lar olmasın diye de büyük bir çabanın içerisinde olacağız. Sıla kızımızın belki hatırasını bu tür ‘canavarca hisle, vahşice’ cinayet işleyenler ile ve bu tür cinayete bulaşanlar ile devletimiz hukuk içinde adil bir mücadele vererek onun hatırasına belki bir saygıyı böyle gösterebiliriz. Bunların üzerine hükümet olarak da gideceğiz, yargı zaten konuyu takip ediyor. Biz de bu tür olaylar bir daha Türkiye’de yaşanmasın diye, yeni Sıla olayları olmasın diye titizlikle takip edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Bozdağ: Başka Sılalar olmasın diye konuyu titizlikle takip edeceğiz

Baba Bekir Şentürk ise Bakan Bekir Bozdağ’a ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Öte yandan AK Parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Kadir Aydın da acılı babaya taziyede bulunarak üzüntülerini paylaştılar.

NE OLMUŞTU?

Giresun’da hasta babaannesine refakat eden 16 yaşındaki Sıla Şentürk, daha önce kaçırıp taciz eden eski nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı kesilerek katledildi. Polis, kaçan cinayet zanlısını havalimanında yakalayıp gözaltına aldı.

Katil zanlısı Gökçek, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Gökçek, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce ‘Çocuğu nitelikli kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...