Tgrt Haber

Bakan Bozdağ'dan Taliban'ın çağ dışı kararına sert tepki: Büyük bir zulümdür

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 Ocak 2023 19:44 - Güncelleme : 14 Ocak 2023 20:32
Bakan Bozdağ'dan Taliban'ın çağ dışı kararına sert tepki: Büyük bir zulümdür

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Afganistan'da Taliban yönetiminin kadınlar için verdiği çağ dışı kararlara tepki gösterdi. Kadınların eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamayacağını belirten Bozdağ, "Tartışmasız büyük bir haksızlık ve büyük bir zulümdür. Umarım Afganistan Hükumeti, bu haksız ve ilkel uygulamayı terk eder.” dedi.

ABD'nin Afganistan​'dan çekilmesinin ardından yönetimi ele geçiren Taliban​, kadınlar​ için ülkeyi adeta yaşanılmayacak hale getirdi. Her noktada kadınlara yönelik baskının olduğu ülkede, kadınların tüm özel ve devlet üniversitelerinde eğitim​ alması da yasaklandı. Taliba'nın bu kararına Türkiye olmak üzere birçok ülkeden sert tepki gösterilmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ​, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla karara tepkisini dile getirdi.

"BÜYÜK BİR ZULÜMDÜR"

Afganistan yönetimini kınadıyan Bozdağ, eğitim ve öğretim hakkı, kadın ve erkeğin en temel haklarından biri olduğunu altını çizdi. Her ülkenin vatandaşları için eğitim ve öğretim hakkını ayrımsız ve eksiksiz sağlamakla yükümlü olduğunu belirten Bozdağ, Kadınları eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakmak, tartışmasız büyük bir haksızlık ve büyük bir zulümdür. Kadınları eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakan Afganistan yönetimini kınıyorum" dedi.

"UMARIM İLKEL UYGULAMAYI TERK EDER"

Afganistan yönetiminin, kadınları eğitim ve öğretim halkından yoksun bırakan haksız uygulamayı kaldırmaya ve bu haksızlığı İslam ile izah etme yanlışından dönmeye davet eden Bozdağ, "Zira İslam; okumayı/ilmi kadın erkek herkese ayrımsız emreder, eğitim ve öğretim hakkını kadın erkek herkese ayrımsız tanır, kadınları eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakan cahiliye zihniyetini reddeder. Umarım Afganistan Hükümeti, bu haksız ve ilkel uygulamayı terk eder” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...