Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bozdağ'dan İBB Başkanı İmamoğlu'na tepki: Kimse hakim ve savcıları tehdit edemez

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Ocak 2023 13:20 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 14:01

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakim ve savcılarla ilgili sözlerine tepki gösterdi. Bakan Bozdağ, "Ekrem İmamoğlu hakim ve savcıları tehdit ediyor. Kimse hakim ve savcıları tehdit edemez" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye​ (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu​, İBB'ye yönelik yürütülen terör soruşturması nedeniyle hakim ve savcıları hedef almıştı. AK Parti grup toplantısından önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İmamoğlu'nun bu açıklamalarıyla ilgili konuştu. Bozdağ, "Ekrem İmamoğlu hakim ve savcıları tehdit ediyor. Kimse hakim ve savcıları tehdit edemez" dedi.

İBB'DE TERÖR SORUŞTURMASI

Bugün yürütlen soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​ şu ifadeleri kullandı:

Atalarımız bazı meseleleri çok uzun tutmamak için güzel laflar söylemişler. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Cevapsız aramalarımız da vardır. Cep telefonu aramaları da vardır. Tüm aramaları kim aradı, ne aradı... Allah korusun bir vatandaş arar, çok önemli işleri vardır. Mutlaka döneriz.

Arkadaşlarımız da şahit. İşte "CHP Genel Merkezi beni sıkıştırıyor. Beni onlara ezdirmeyin" diye bir değerlendirme yapabilir. Dediğim gibi bu Cenabı Allah'ın kayıtlarında var. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirildi. 20 tanesiyle karşılıklı görüşme yapılmış. Bütün arama kayıtları burada. 29 keresini karşı taraf aramış. 11'ine de ben geri dönmüşüm. Benden CHP Genel Merkezi​'ne karşı ezilmemeyi de isteyebilirsin. Bu da normaldir. Cevabımı veriyorum. Arkadaş çok ve heyecanlı olduğu için.

SOYLU İLE İMAMOĞLU ARASINDA 40 ARAMA KAYDI VAR

Öte yandan Bakan Soylu, İmamoğlu ile arasında geçen telefon görüşmelerinin kayıtlarını paylaştı ve İmamoğlu'na "Ben şunu beklerdim.Sizin bu iddia ettiğiniz kişileri ben belediyeye almadım. Siz bana iftira ediyorsunuz. Kıvırmak doğru değil arkadaşlar" ifadelerini kullandı. İmamoğlu ile arasında 40 arama kaydının olduğunu belirten Soylu, 29 kez İmamoğlu'nun 11 kez kendisinin aradığını açıkladı. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...