Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile görüştü: Tahıl koridoru ele alındı

04 Ağustos 2022 08:50 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 09:45
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile görüştü: Tahıl koridoru ele alındı

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki bakanın görüşmesinde tahıl koridoru konusu ele alındı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu​, ABD mevkidaşı Antony Blinken​ ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki bakanın görüşmesinde, Ukrayna​'dan tahıl ihracatı için yapılan anlaşma, bu konudaki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

Bakan Çavuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Malezya​'nın başkenti Kuala Lumpur'da Dışişleri Bakanı Saifuddin Abdullah ile de görüştü.

MALEZYA İLE TİCARETTE HEDEF 5 MİLYAR DOLAR

Bakan Çavuşoğlu ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmeye dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malezyalı mevkidaşım Saifuddin Abdullah’la ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla ele aldık. Ticaret hacmi hedefimiz 5 milyar Dolar. Güncellenmiş Serbest Ticaret Anlaşması'nı yakında imzalayacağız. Enerji, Turizm, ulaştırma ve teknoloji alanlarında işbirliğimizi geliştireceğiz" ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...