Tgrt Haber

Çavuşoğlu İsrailli mevkidaşı ile 'Mescid-i Aksa'yı görüştü: Provokasyonlar tekrarlanmamalı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
12 Nisan 2023 20:28 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 20:57
Çavuşoğlu İsrailli mevkidaşı ile 'Mescid-i Aksa'yı görüştü: Provokasyonlar tekrarlanmamalı

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, Ramazan ayının sonuna kadar Mescid-i Aksa’ya Müslümanların dışında kimsenin girmesine izin verilmemesi kararını olumlu bulurken provokasyonların tekrarlanmaması gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu​, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohenile bugün telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Çavuşoğlu, Türkiye​'nin gerginliğin azaltılması için her türlü katkıyı vereceğini ifade etti.

MESCİD-İ AKSA​'DA PROVOKASYONLARIN TEKRARLANMAMASI GEREKİYOR

Bakan Çavuşoğlu, İsrail Hükümeti’nin Ramazan ayının sonuna kadar Mescid-i Aksa’ya Müslümanların dışında kimsenin girmesine izin verilmemesi kararını gerginliğin azatılması bakımından olumlu bulduğunu ifade etti ve Mescid-i Aksa'da provokasyonların tekrarlanmaması gerektiğini vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca, Türkiye'nin gerginliğin azaltılması için her türlü katkıyı vereceğini belirtti.

YAHUDİLERİN MESCİD-İ AKSA’YA GİRİŞİ YASAKLANDI

Öte yandan, İşgal altındaki Kudüs’te İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği saldırılar sonrası Mescid-i Aksa’nın Yahudi ziyaretçilerin girişine kapatıldığı öne sürüldü. İsrail basınında yer alan haberlerde, Mescid-i Aksa’nın Ramazan ayı sonuna kadar Yahudi ziyaretçilerin girişine kapatılacağı ifade edilerek, söz konusu yasağın cuma günü yürürlüğe gireceği belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...