Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'e şartlı mesaj: Ancak o zaman hallolur

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Haziran 2023 20:29 - Güncelleme : 01 Haziran 2023 21:58
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'e şartlı mesaj: Ancak o zaman hallolur

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsveç'e bir mesaj gönderdi. Çavuşoğlu, "Yükümlülüklerinizi yerine getirin ve terörizmle mücadelede somut adımlar atın. Diğer hususlar ancak o zaman hallolur" dedi.

Vladimir Putin​'in verdiği emir ile başlayan Rusya'nın Ukrayna​'yı işga girişimi sonrası büyük bir korkuyla NATO​'ya girmeye çalışan İsveç​, terörle mücadele konusunda gerekli adım atmadığı için Türkiye​'den veto yemişti. Türkiye'nin Finlandiya'ya NATO için onay vermesinden sonra İsveç, Üçlü Muhtıra'nın gereklilikleri yerine getirilmeye başladı. İsveç parlamentosunda terörle mücadeleye ilişkin yeni ceza yasa yürürlüğe girdi.

KRISTERSSON: ŞİMDİ KARAR VERMELERİNİ BEKLİYORUM

Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından açıklamalarda bulunan  İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, bir soru üzerine Türkiye ile NATO üyeliği konusunda temasların sürdüğünü aktararak "Geçen pazar günü yapılan ikinci tur seçimlerinden sonra da temasımız oldu. Şimdi karar vermelerini bekliyoruz" demişti.

"ONAY SÜRECİNİN BAŞLAMASI İÇİN ÇOK AÇIK BİR MESAJ"

Oslo'da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları toplantısının ardıdan sosyal medya hesabından paylaşım yapan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström,  "Bugün Oslo'daki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, üye devletlerin İsveç'in NATO üyeliğine güçlü desteğini gösterdi. Bu, Türkiye ve Macaristan'a, İsveç'in NATO'ya girişini onaylama sürecine başlama konusunda çok açık bir mesaj" ifadelerine yer verdi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN İSVEÇLİ MEVKİDAŞINA CEVAP

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşının paylaşımına cevap verdi.

Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsveçli dostlarımıza çok açık bir mesaj! Üçlü Muhtıradan kaynaklanan yükümlülüklerinizi yerine getirin ve terörizmle mücadelede somut adımlar atın. Diğer hususlar ancak o zaman hallolur" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1664315286567231491

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...