Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan alçak eylemlere göz yuman İsveç'e sert tepki: Suça ortak oldunuz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Ocak 2023 14:47 - Güncelleme : 26 Ocak 2023 15:42
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan alçak eylemlere göz yuman İsveç'e sert tepki: Suça ortak oldunuz

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, alçak eylemlere göz yuman İsveç'e çok sert tepki gösterdi. Eylemlerin nefret suçu ve ırkçılık barındırdığını belirten Çavuşoğlu, İsveç hükümetine 'Bu suça ortak oldunuz' diyerek tepki gösterdi. İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Cenin şehrine gerçekleştirdiği ve 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya tepki gösteren Çavuşoğlu "İsrail hükümetinden bu tür saldırı ve provokasyonlardan vazgeçmesini istiyoruz. Ölen kardeşlerimiz için başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum" dedi.

İsveç​'te eli kanlı terör örgütü PKK​ sempatizanlarının Türkiye​ ve Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ı hedef alan alçak eylemlerinin ardından İslam düşmanı ve Danimarkalı ırkçı parti lideri Rasmus Paludan​, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde alçak bir eyleme imza atmıştı. Skandal eylem ve buna İsveç'in göz yumması bardağı taşıran son damla oldu. Türkiye'den çok sert tepkiler gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'e NATO kapılarının kapatıldığını açıkladı. Türkiye-İsveç-Finlandiya üçlü mekanizmasnın toplantıları da süresiz bir şekilde iptal edilirken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'e olan tepkileri yineledi.

"İSVEÇ BU SUÇA ORTAK OLDU"

Eylemlerin nefret suçu ve ırkçılık barındırdığını belirten Çavuşoğlu, İsveç hükümetine 'Bu suça ortak oldunuz' diyerek tepki gösterdi. Çavuşoğlu "İsveç'teki alçak eylem nefret suçudur, ırkçı bir eylemdir. İsveç yönetimi bu alçak eyleme izin vererek ona ortak olmuştur, bu kadar basit, kimse bize başka bir şey anlatmaya çalışmasın" dedi. Eylemlerin bir amacının İsveç'in NATO üyeliğini engellemek olduğunu belirten Çavuşoğlu, böyle bir ortamda üçlü toplantının bir anlamı olmayacağını söyledi.  

İSRAİL'E TEPKİ

İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Cenin şehrine gerçekleştirdiği ve 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya tepki gösteren Çavuşoğlu "İsrail hükümetinden bu tür saldırı ve provokasyonlardan vazgeçmesini istiyoruz. Ölen kardeşlerimiz için başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...