Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Taliban'ın çağ dışı kararına tepki: İslami de değil insani de

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Aralık 2022 11:03 - Güncelleme : 22 Aralık 2022 11:31
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Taliban'ın çağ dışı kararına tepki: İslami de değil insani de

Son dakika haberi: Afganistan'da Taliban'ın kız öğrencilere yönelik üniversitede eğitim yasağı kararına tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uygulanmaya başlanan bu yasağın ne İslami ne de insani olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Yasağı biz reddediyoruz, doğru bulmuyoruz. İnşallah bir an önce bu kararlarından vazgeçerler" dedi.

Afganistan​'da ABD ordusunun çekilmesinden sonra yönetimi ele geçiren Taliban, aldığı çağ dışı kararlara her geçen gün bir yenisini eklemeye devam ediyor. Daha önce kızların orta ve lise kademelerindeki eğitimlerine devam etmesine izin vermeyen çağ dışı zihniyet bu sefer de kadınların üniversite​ okumasını yasakladı. Bu karar dünyada geniş bir yankı uyandırırken tepkiler de çığ gibi büyümeye devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uygulanmaya başlanan bu yasağın ne İslami ne de insani olduğunu söyledi.

"BÖYLE BİR YASAĞI BİZ DOĞRU BULMUYORUZ"

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Taliban'la angajmanı desteklediğini söyledi. Afganistan halkını düşündüklerini belirten Mevlüt Çavuşoğlu bunu Taliban'a da tavsiye ettiklerini aktardı.  Kız çocuklarına ve kadınlara getirilen eğitim yasağına değinen Dışişleri Bakanı, "Bu yasak İslami de değil, insani de değil. Böyle bir yasağı biz doğru bulmuyoruz. Üniversiteye gidebilecek yaklaşık bir milyon kız öğrenciden bahsediyoruz" dedi. 

Mevlüt Çavuşoğlu, İslam dininin eğitimi ve ilmi tavsiye ettiğini belirterek, "Türkiye olarak Afgan kardeşlerimize burs ve eğitim vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...