Tgrt Haber

Bakan Fidan BM Ortadoğu Özel Koordinatörü ile görüştü: Acilen ateşkes sağlanmalı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
14 Kasım 2023 18:39 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 19:30
Bakan Fidan BM Ortadoğu Özel Koordinatörü ile görüştü: Acilen ateşkes sağlanmalı

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Ortadoğu Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile görüştü. Gazze'deki gelişmelerin ele alındığı görüşmede iki devletli çözümün şart olduğunu vurgulayan Bakan Fidan, acilen ateşkes sağlanması gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreterinin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile bu akşam telefonda görüştü.

Gazze’deki insanlık dramının ele alındığı görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yaşananların iki devletli çözümü hayata geçirmenin şart olduğunu herkese gösterdiğini vurguladı.

"KALICI BARIŞ İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİ"

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fidan, Filistin​ meselelerinin çözümünün, BM kararları ve kabul edilen uluslararası parametreler çerçevesinde mümkün olabileceğini hatırlatarak, “Acilen tam ateşkes sağlanmalı. Akabinde de kalıcı ve adil bir barışın tesisi için harekete geçilmeli” dedi.

Yaşanan insani trajedinin kabul edilemez olduğuna dikkati çeken Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze’ye insani yardımların kesintisiz biçimde ulaştırılması için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Fidan, Özel Koordinatör Wennesland ile yaptığı görüşmede, İslam İşbirliği Teşkilatı - Arap Ligi Zirvesinde alınan kararların takipçisi olacaklarını da vurguladı.

AVUSTRALYALI MEVKİDAŞIYLA GAZZE​ DİPLOMASİSİ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, öğle saatlerinde Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Filistinlilere yönelik saldırıların arttığı Gazze'deki son durumun ele alındığı görüşmede taraflar fikir alışverişinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Avustralyalı mevkidaşı Wong’a, Gazze’de bir an önce tam ateşkes sağlanmasının ve insani yardımların kesintisiz biçimde ulaştırılmasının aciliyetini vurguladığı öğrenildi. 

Çatışmaların bölgeye yayılması riskine de değinen Fidan, İsrail’in Gazze’yi topyekün hedef almasının, hastane ve okulları bombalamasının uluslararası hukukun alenen ihlali anlamına geldiğine dikkati çekti.

Bakan Fidan’ın Avustralyalı mevkidaşına Gazze’deki insanlık dramının son bulması için uluslararası toplumun İsrail’e doğru mesajları iletmesinin önemini de hatırlattığı kaydedildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...