Tgrt Haber

Bakan Fidan, Münih Güvenlik Konferansına katılacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
15 Şubat 2024 18:49 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 19:05
Bakan Fidan, Münih Güvenlik Konferansına katılacak

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Bakan Fidan'ın 60. Münih Güvenlik Konferansı'na iştirak edeceği aktarıldı.

Dışişleri BakanıHakan Fidan​, diplomatik temaslarına devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan en son açıklamada, Bakan Fidan'ın 60. Münih Güvenlik Konferansı'na katılacağı duyuruldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Bakanımız 16-18 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 60. Münih Güvenlik Konferansına iştirak edecektir. Sayın Bakanımız Konferans vesilesiyle ikili görüşmeler de gerçekleştirecektir”

BAKAN FİDAN'DAN AB'YE ÇAĞRI

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Macaristan​ Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto Ankara'da bir araya geldi. İki bakan görüşmelerinin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında olumlu mesajlar verdi. Macaristan Bakanı Szijjarto, Türkiye'nin, Macaristan ve Avrupa'nın güvenliği için kilit rolde olduğuna dikkat çekti. 

Bakan Fidan, Münih Güvenlik Konferansına katılacak - 1. Resim

Macaristan'ın enerji güvenliğine katkı sağladığı için Türkiye'ye teşekkürlerini sunan Szijjarto, Avrupa'nın ve AB'nin "Türkiye gibi ortaklara ihtiyacı olduğunu" ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...